Algemeen
Berkelland

9 oktober 2018

Energiebeurs Berkelland helpt mensen ‘op stap naar duurzaam’

Energiebeurs Berkelland helpt mensen ‘op stap naar duurzaam’

BERKELLAND – Op 19 en 20 oktober organiseert BerkellandEnergie samen met de gemeente Berkelland en het verduurSaam Energieloket de energiebeurs ‘Op stap naar duurzaam’, in Kulturhus ’t Spieker in Eibergen. Op vrijdag van 16.00-21.00 uur en op zaterdag van 10.00-16.00 uur kunnen bezoekers gratis naar binnen en kennis nemen van de nieuwste technieken en materialen om energie te besparen en zelf duurzame energie op te wekken. De deelnemende bedrijven presenteren verrassende technieken met bijvoorbeeld ‘warmte uit ijs’, ‘zonnewarmte uit de vloer’ en nieuwe toepassingen voor reflecterende folie. Maar ook bekendere maatregelen als ledverlichting en warmtepompen komen aan bod. De beurs is bedoeld voor inwoners van Berkelland en kleine ondernemers die een stap willen zetten om hun pand te verduurzamen, maar nog niet goed weten welke stappen ze kunnen zetten.
Behalve de energiebeurs is er ook een interessant aanbod aan interactieve sessies. Zo kunnen bezoekers in gesprek gaan met professor André Nijhof over duurzaam ondernemen en duurzaam leven. Ondernemer Pim Hondeveld uit Gelselaar laat zien hoe je met strobalen een natuurlijk geïsoleerd huis kunt bouwen en Paul Knuvers van BerkellandEnergie vertelt over hoe particulieren en bedrijven samen zonneprojecten op kunnen zetten.
Wie wil kan met hulp van een energiecoach aan de slag met een energiebespaar app, zoals ‘Verbeter uw huis’, ‘Bespaartest’ en ‘Vergelijk mijn energieverbruik’. Het is daarom handig als u uw eigen energienota meeneemt naar de beurs. ‘Op stap naar duurzaam’ helpt u om die nota omlaag te brengen!

Advertentie:

Booking.com

Lees ook