Algemeen
Borculo

17 oktober 2018

Vaar de Herfst tegemoet met de Berkelzomp

Vaar de Herfst tegemoet met de Berkelzomp

BORCULO – In de Herfstvakantie is er een Vaar- en Wandelarrangement met de Berkelzomp. Dit is een mooie gelegenheid om samen met uw kind- of kleinkinderen eropuit te trekken. Al varend en wandelend gaat u heerlijk genieten van de natuur in herfsttooi.
Vanuit Borculo vaart u met de zomp Jappe tot aan het Stuwcomplex bij Beekvliet. Hier stapt u van boord voor de wandeling terug naar Borculo. U kiest uit routes variërend van ca. 4 tot ca. 9 km. De routes zijn beschreven en op een eenvoudige wandelkaart aangegeven. U wandelt over mooie paden door de bossen op Landgoed Beekvliet, langs de Slinge en door het Stelkampsveld. U loopt uw eigen tempo zodat u optimaal, in alle rust, kunt genieten van de prachtige herfstkleuren en de natuur op het Landgoed. Omdat de wandelroutes door kwetsbare natuur en over boerenerven gaan mogen er geen honden mee.
Dit arrangement wordt aangeboden op zondag 21, woensdag 24 en zaterdag 27 oktober. Afvaart is steeds om 11:00 uur vanaf de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo. De kosten zijn € 7,50 p.p. en voor kinderen tot 12 jaar €3,50. Gevaren wordt er bij een minimale opgave van 8 personen. Voor nadere informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Toeristische Informatie Borculo (T.I.B) onder telefoon nummer 0545 271 966.
Heel oktober kunt u boeken voor een stadsvaart over de Berkel met de Berkelzomp Fute. Tijdens deze vaart wordt de boot geschut in de stadssluis. Hier wordt een hoogteverschil van bijna 3 meter overbrugd. Neem uw kinderen mee! Zeker ook voor hen is dit heel bijzondere ervaring. Stadsvaarten zijn er op de woensdag- en zaterdagen. Neem hiervoor contact op met TIB.
De Berkelzompen Jappe en Fute zijn 2 van de 4 boten van de Stichting Berkelzomp. Met deze zompen worden van april tot november toeristische vaarten gemaakt in de plaatsten Borculo, Lochem, Eibergen en Almen. Kijk voor alle vaarmogelijkheden op www.stichtingberkelzomp.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook