Algemeen
Borculo

20 oktober 2018

Vaar mee tijdens de ‘Nacht van de Nacht’

Vaar mee tijdens de ‘Nacht van de Nacht’

BORCULO – Vaar op de Berkel met de zomp “Jappe” de duisternis tegemoet. En beleef samen met de schippers hoe pikkedonker het ’s nachts is.
Op zaterdag 27 oktober 2018 vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats. Om aandacht te vragen voor de nadelige gevolgen van lichthinder en ook om de schoonheid van de nacht te benadrukken organiseren De Natuur- en Milieufederaties jaarlijks de Nacht van de Nacht. Nederland behoort tot de meest verlichte landen op aarde. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost ook nog eens héél veel energie. Tijdens de Nacht van de Nacht doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclamezuilen. In het hele land honderden nachtelijke evenementen plaats.
De Berkelschippers doen ook dit jaar weer mee. Er is een apart arrangement voor deze nachtelijke tocht gemaakt. Gevaren wordt door het oude naar het nieuwe Berkeldal, vanuit de stad Borculo richting landgoed Beekvliet. De lichtinvloed van de stad zie je langzaam verdwijnen waardoor de nachtelijke beleving compleet wordt.
De Berkelschippers staan bekend om hun vaarkunst en sterke verhalen. Ook in de Nacht van de Nacht nemen ze u graag mee naar vroeger. Toen moesten de schippers vaak vele dagen en nachten achtereen op hun boten verblijven. En zeer waarschijnlijk ontmoeten we onderweg ook nog wel een onverwachte Kerkepad gast! De tocht is geschikt voor kinderen.
De duur is 1 uur. Gevaren wordt er elk heel uur vanaf 20.00 uur. Afvaarten zijn vanaf de Zompenloze aan de Graaf Wichmanstraat 48a te Borculo. Kosten: €7,50 p.p. en voor kinderen €3,50. En als je ruim op tijd bent voor een kop koffie dan krijg je deze gratis.
Om teleurstelling te voorkomen is aanmelding vooraf noodzakelijk bij Toeristische Informatie Borculo onder tel. nr. 0545 271 966. Buiten kantoortijden kunt u bellen op de schipperstelefoon 06 504 283 54. ​Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht zie  www.nachtvandenacht.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook