Algemeen
Berkelland

29 oktober 2018

De Jongerenraad Berkelland komt eraan

De Jongerenraad Berkelland komt eraan

BORCULO – De gemeenteraad heeft op 23 oktober 2018 besloten een jongerenraad in te stellen. Het raadsvoorstel is gemaakt samen met verschillende jongeren uit de gemeente Berkelland. In Berkelland telt de mening van jongeren! Jongeren zijn en worden tot nu toe nog nauwelijks betrokken bij de lokale politiek. Toch heeft de jongere inwoner van Berkelland uitgesproken meningen en creatieve ideeën. En die mogen gehoord worden! Alle fracties in de gemeenteraad zijn ontzettend trots dat de jongerenraad er nu komt en kijken uit naar een fijne samenwerking.
Werkgelegenheid in Berkelland, 16- evenementen, uitgaansgelegenheden en geschikte woningen voor starters. Dit zijn maar een paar voorbeelden van onderwerpen waar de Jongerenraad gevraagd en ongevraagd advies over kan geven. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat de jongere inwoner van Berkelland meedenkt, meepraat en meedoet. Dit biedt inzicht in de leefwereld van jongeren en zo kunnen de belangen van jongeren een plek krijgen in de gemeentelijke besluiten. Het draagt bij aan het begrip voor lokale democratie en het vergroten van vertrouwen. Ook organiseert de Jongerenraad evenementen en activiteiten die de gemeenteraad, het college en jongeren dichterbij elkaar brengt.
Aanmelden voor de Jongerenraad Berkelland kan tot 26 november! Jongeren van 15 tot en met 27 jaar kunnen zich vanaf nu tot 26 november a.s. aanmelden om lid te worden van deze nieuwe jongerenraad!
Voor de Jongerenraad Berkelland is de gemeente Berkelland op zoek naar een enthousiaste groep jongeren die in actie komt om de gemeente aantrekkelijk te maken en te houden voor jongeren. De Jongerenraad is een plek om ideeën en plannen te ontwikkelen en te zorgen dat jongeren gehoord worden.
Ben jij tussen de 15 en de 27 jaar, woon je in de gemeente Berkelland en wil jij je voor minimaal één jaar actief inzetten voor jongeren? Laat je dan horen! We zoeken een enthousiaste groep jongeren van minimaal 8 en maximaal 20 leden uit alle kernen van de gemeente Berkelland. Stuur dan een mail met een korte motivatie of een (link naar een) kort filmpje naar griffie@gemeenteberkelland.nl. Vermeld daarbij ook je naam, woonplaats en informatie over school of werk. Na de sluiting van de reactietermijn op 26 november volgen er eventueel gesprekken met de jongeren. Heb je nog vragen, bel dan met Marina Stel van de griffie, op 0545 – 250 801.
Wat wordt er gevraagd:
⦁ Flexibel en zelfstandig
⦁ Creatief en enthousiast
⦁ Een proactieve en kritische houding
⦁ Een tijdsinvestering van ongeveer 2 tot 3 uur per week en minimaal één keer in de maand vergaderen
⦁ Lid voor minimaal één jaar.
Actieve jongeren krijgen een vergoeding van € 100,- per jaar. Ook mag de Jongerenraad jaarlijks een excursie voor de leden organiseren.
Op de foto:
Burgemeester Joost van Oostrum en leden van de fracties samen met jongeren die de voorbereidingen hebben gedaan voor het raadsvoorstel en de verordening. V.l.n.r.: Obsa Rijders, Leo Morren, Jelle Kleinhesselink, Jesse Arends, Sanne Veltmaat, Frank Jonk, Joost van Oostrum, Betsy Wormgoor, Rudi van de Esschert, Anne Arfman, Fred van der Holst, Kevin Hauser

Advertentie:

Booking.com

Lees ook