Algemeen
Borculo

29 oktober 2018

Buurtacties in Borculo voor AED binnen handbereik

Buurtacties in Borculo voor AED binnen handbereik

BORCULO – Een SMS; ‘Reanimatie oproep in de wijk Hambroek, Haal de AED; Marktstraat 1 Borculo.’ Dit is een bericht die met regelmaat in Borculo bij vrijwilligers van Hartveilig binnenkomt. Deze vrijwilligers zijn geschoold in Reanimatie/AED. Zij krijgen een bericht om een AED op te halen en/of direct naar de plaats van Reanimatie te gaan. Aangezien deze vrijwilligers het dichtst bij wonen is de kans groot dat zij al voor de professionele hulpverleners aanwezig zijn.
De dichtstbijzijnde (24/7 bereikbare) AED hangt bij het gemeentehuis. Bij het ophalen van deze AED gaan zeer kostbare minuten verloren. In heel Borculo, maar vooral in woonwijken zijn helaas te weinig AED’s die dag en nacht bereikbaar zijn. Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. Bij een hartstilstand is een AED van levensbelang.
Om deze reden zijn Monique Vastenhout en Melissa Berkemeijer gestart met de actie van de Hartstichting en Philips. Beide zijn werkzaam in de zorgverlening en hebben situaties als deze van dichtbij meegemaakt. Een AED kost 2681 euro. Door een startdonatie van Philips moet er nog 1629 euro opgehaald worden om een AED in de wijk Hambroek te plaatsen. Voor 26 november moet het bedrag opgehaald zijn, dit doen zijn voor middel van Facebook, flyers, posters en andere acties.
Zij hopen dat niet alleen de wijk Hambroek doneert, maar heel Borculo. Een hartstilstand kan u ook treffen als u op visite bent in die wijk. Zij hopen ook dat meerdere wijken in actie komen, zodat er in heel Borculo een goede AED dekking komt om iedereen die getroffen wordt door een hartstilstand een goede kans te geven. U kunt Doneren op BuurtAED.nl zoeken Borculo, Prunusstraat.
Elk bedrag groot of klein kan voor een bewoner in Borculo zeer waardevol zijn!

Ook AED-actie voor AED in Elbrink/Noord

Niet alleen wijk Hambroek is bezig voor een AED in de buurt, maar ook wijk Elbrink/Noord wil graag een AED binnen handbereik. De actie heeft op dit moment al € 2000,- opgehaald en heeft nog een kleine € 650,- euro nodig voor een AED.
> Link naar BuurtAED Hambroek
> Link naar BuurtAED Elbrink/Noord

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook