Algemeen
Borculo

1 november 2018

De pannakooi in Borculo wordt vernieuwd

De pannakooi in Borculo wordt vernieuwd

BORCULO – Aan de rand van de wijk het Elbrink staat sinds 2006 een pannakooi op het grasveld bij de Zompenloods. De afgelopen jaren is er sprake geweest van hoge onderhoudskosten door de slechte kwaliteit en vernielingen van de kooi. Ook was er sprake van geluidsoverlast door trillingen. De gemeente Berkelland vindt de pannakooi een belangrijke voorziening voor de jeugd van heel Borculo. Met verschillende buurtbewoners en met de jongeren (gebruikers) is er recentelijk contact geweest over de situatie en de wensen voor een nieuwe pannakooi.
De gemeente vindt de pannakooi een belangrijke voorziening voor de jeugd van heel Borculo. In 2017 is de situatie op een rij gezet door de toestand van de kooi en de gemaakte kosten in beeld te brengen. Ook zijn alternatieven voor de huidige kooi onderzocht. Uit de inventarisatie is een oplossing naar voren gekomen die veel degelijker is en daarmee ook minder trillingen veroorzaakt. Deze oplossing is besproken met een aantal leerlingen van school Noord om af te tasten of daarmee de kooi voor hen ook voldoet. De reactie van de jongeren was positief en op basis daarvan is het ontwerp uitgewerkt.

Ontwerp: hekwerk lager en 4 kleine en 2 grote doelen en 2 nieuwe ballenvangers

De bestaande vloer van de pannakooi is de basis voor de nieuwe. Het hekwerk van de nieuwe pannakooi is 60 cm en lager dan de vorige. In het hekwerk zijn net zoals bij de oude pannakooi 4 kleine en 2 grote doelen opgenomen. Dit is te zien op de tekening. De bestaande ballenvanger aan de zijde van de Berkel blijft staan en er komen twee nieuwe ballenvangers achter de twee grote doelen over de volle breedte van het veld.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook