Algemeen
Featured
Gelselaar

15 november 2018

Jubilarissen centraal tijdens Concert Excelsior

Jubilarissen centraal tijdens Concert Excelsior

GELSELAAR – Zaterdag 17 november geeft muziekvereniging Excelsior Gelselaar vanaf 19.30 uur in zaal Florijn een concert waarin de jubilarissen Diny Ooijman, Beja Leunk en Anja Wanink centraal staan. Zij worden niet alleen gehuldigd, maar hebben ook met een keuzenummer bijgedragen aan de samenstelling van het programma. Beja en Anja zijn 40 jaar lid en Diny maakt maar liefst 60 jaar deel uit van Excelsior.
Diny Ooijman is in 1958 samen met haar neef Jan Reurink “bij de muziek” gegaan. Jan is ook nog steeds lid, maar kan deze avond niet aanwezig zijn. Diny koos voor een grote fluit, beter bekend als dwarsfluit. Een instrument dat in de buurt nog niet veel bespeeld werd en daarom aantrekkingskracht uitoefende op Diny. Haar vader leerde haar noten lezen; de grepen leerde ze uit een boekje. Door heel veel te oefenen kon ze als 10-jarige meespelen in het korps. En oefenen doet ze nog steeds heel trouw. Zowel op de grote fluit als op de piccolo. Diny vindt het jammer dat ze niet meer kan meelopen met optochten, maar beleeft nog steeds veel plezier aan de concerten met het harmonieorkest. En aan de randactiviteiten die bij een vereniging als Excelsior komen kijken. Ze was tien jaar bestuurslid, lid van de muziekcommissie en inmiddels maakt ze al 27 jaar deel uit van de rommelmarkt- c.q. boekenmarktcommissie.
Beja Leunk is lid geworden van de drumband toen haar oudere zus er mee stopte. Zoals ze zelf zegt is ze niet van de fluiten en de trompetten, maar wel van de trommels. De grondbeginselen leerde ze van de instructeur Henny Hammer die destijds ook het Huisvrouwenorkest in Markelo dirigeerde. Dat ze in eerste instantie moest oefenen op een plankje hoorde er gewoon bij. Het meelopen in optochten vindt ze leuk, maar het wachten voor vertrek heel vervelend. Hoogtepunten voor haar waren vooral de optredens over en weer met andere korpsen en een gezamenlijk concoursje dat Evert Mol organiseerde voor de drumbands die hij dirigeerde.
Anja Wanink is begonnen als majorette bij muziekvereniging Amicitia in Geesteren. Oefeningen met de baton begeleid door muziek vond ze prachtig. Toen instructrice Gerrie Brekveld les ging geven in Gelselaar is Anja “meeverhuisd” en lid geworden van Excelsior. Ze draaide zelf mee als majorette en heeft geholpen met lesgeven aan minirettes toen ze werd gevraagd om te gaan trommelen. Als kind heeft Anja orgel gespeeld. Toen de drumband veranderde in malletband en het instrumentarium werd uitgebreid met melodieus slagwerk zoals de marimba was het fijn dat ze noten kon lezen. Op straat speelt ze inmiddels lyra. Het leukst vindt ze echter de concerten: dan wisselen ze regelmatig van instrument.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook