Algemeen
Borculo

22 november 2018

Kerkentour Brook Duo komt naar Borculo

Kerkentour Brook Duo komt naar Borculo

BORCULO – De Kerkentour van het Maarkels Brook Duo is ongekend populair. Dit jaar krijgen de inwoners van Borculo en omgeving de kans te luisteren naar winterse vertellingen en liedjes in het dialect. ‘De Kas-Klokken Zwiegt’ staat op donderdag 13 december om 20 uur op het programma in de Joriskerk aan het Muraltplein. De deuren gaan om 19 uur open.
Het Maarkels Brook Duo bestaat uit Gert-Jan Oplaat en Henny Tijink. Met de Kerkentour trok het bekende duo de afgelopen zes seizoenen meer dan 20.000 bezoekers. Het gaat om winterse vertellingen en liedjes in het dialect. Het nieuwe Kerstverhaal ‘De Kas-Klokken Zwiegt’ geschreven door Gert-Jan Oplaat wordt nu ook in Borculo op de planken gebracht. Het belooft een bijzonder schouwspel te worden. De entree bedraagt 10 euro, dat is inclusief een glaasje glühwein na afloop. De organisatie is in handen van Stichting Promotie Borculo (SPB).
De voorstelling met een groot scherm met foto’s en bijpassende filmbeelden duurt een kleine twee uur, kent geen pauze en zal worden afgewisseld met dialectliedjes en kerstliederen die uiteraard meegezongen mogen worden. Het verhaal neemt u mee naar het jaar 1953 waarin het leven van de Zeeuwse molenaarsfamilie Roelands en de Maarkelse boerenfamilie Heelkamp centraal staat. Klaas Roelands is smoorverliefd op de wulpse Maria. Ze heeft een ‘voorkind’ en wordt door de gemeenschap, onder leiding van de oudgereformeerde dominee Risseeuw, met de nek aangekeken. Tijdens de watersnoodramp van 1953 neemt dominee Risseeuw een kwalijk besluit.. en Maria…
Na de voorstelling zal er een speciaal ingerichte stand staan voor de verkoop van het nieuwste boek van Gert Jan Oplaat: ‘De kerstklokken zwijgen’ en ook de eerste drie verhalen in het boek ‘Mirrewinter op het platteland’. De boeken kosten 10 euro per stuk en de combinatie van beide boeken kost 15 euro.
De Kas-klokken Zwiegt van Maarkels Brook Duo wordt in Borculo verteld en gezongen op donderdagavond 13 december om 20 uur. De deuren van de Joriskerk gaan om 19 uur open.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Schuurman Schoenen (Muraltplein 14) en Dick Meilink Mode (Muraltplein 29) en kosten 10 euro (inclusief glaasje glühwein).

Advertentie:

Booking.com

Lees ook