Algemeen
Borculo

24 november 2018

Doek gevallen voor St. Cultuur, Sport en Spel

Doek gevallen voor St. Cultuur, Sport en Spel

BORCULO – De Stichting voor Cultuur, Sport en Spel stopt binnenkort met de activiteiten. Zoals bekend heeft de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel in 2017, na de gehouden taptoe en evaluatie daarvan, besloten te stoppen met het evenement, omdat het niet mogelijk bleek uit te groeien naar een groter aantal bezoekers en het dekken van de kosten daardoor steeds moeilijker werd.
Tevens heeft het bestuur in het najaar van 2017 besloten dat St. Cultuur Sport en Spel de originele Achterhoekse smokkeltochten niet meer zelf zal uitvoeren, maar dat deze activiteit verder werd voortgezet door Buitencentrum Kerkemeijer, waar de smokkeltochten al jaren van start gingen en met wie prima is samengewerkt. Buitencentrum Kerkemeijer kan de Achterhoekse smokkeltochten op een juiste manier aanbieden in combinatie met de horeca en kan daardoor de kosten blijven dekken, dat echter voor de stichting niet meer mogelijk was, vanwege het teruglopend aantal deelnemers. Dit is overigens geen wonder na meer dan 20 jaar Achterhoekse smokkeltochten.
Resteerden het project ‘Borculo – het Venetië van de Achterhoek’ met de stalen minizompen, uitgevoerd als kleine Berkelzomp en geschikt om te roeien op een gedeelte van de Berkel in de kern van Borculo en de inmiddels traditionele Nieuwjaarsduik Borculo.
Gelukkig leeft het project ‘Borculo – het Venetië van de Achterhoek’ in beperkte vorm voort, met particulier eigendom van de vier minizompen. De minizompen blijven in Borculo varen, hetgeen de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel goed doet. Daarnaast zal de Nieuwjaarsduik Borculo op dezelfde wijze als tot nu toe worden uitgevoerd, maar dan onder de vlag van de Stichting Promotie Borculo (SPB).
Nu het bestuur dit alles heeft kunnen regelen, resteert alleen nog de formele status van de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel. Afgelopen week heeft de St. voor Cultuur, Sport en Spel daarom besloten om haar organisatie officieel per 1 januari 2019 te beëindigen. Het bestuur bedankt voor het genoten vertrouwen en de plezierige contacten en samenwerking met haar relaties en verwacht iedereen op een andere wijze wel weer tegen te komen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook