Algemeen
Borculo

28 november 2018

Veel activiteiten tijdens Midwintermiddag de Lebbenbrugge

Veel activiteiten tijdens Midwintermiddag de Lebbenbrugge

BORCULO – Op zondag 16 december is er van 13.00 tot 16.30 in en om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 te Borculo een midwintermiddag. In de keuken vertelt Diny Schreuder midwinterverhalen en in de oude schuur speelt een fagot-ensemble.
Als er sneeuw ligt, kan er met Jan Bats en zijn paard (tegen een kleine vergoeding) een tochtje worden gemaakt met de arrenslee. Mocht er geen sneeuw zijn en het is redelijk weer, gaat het tochtje per tentwagen, de nieuwste aanwinst van het wagenpark van de Lebbenbrugge.
Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen, midwinterhoornblazers uit Geesteren blazen hun tonen en er is een demonstratie van het maken van een midwinterhoorn en houtbewerking.
Er worden oliebollen en nieuwjaarsrolletjes gebakken en in de houtgestookte bakoven op het terrein van De Lebbenbrugge worden o.a. kerststollen gebakken. U kunt zien hoe kerstkaarten worden gemaakt. Deze zijn ook te koop evenals kerststukjes, vogeltaarten en potjes Lebbenbruggehoning.
Er is een slager die balkenbrij maakt, Frans Konijnenburg maakt een stoofpotje er en er worden tamme kastanjes gepoft. Samen met vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje Glühwein, een bord snert met roggebrood met spek of een beker chocolademelk zijn er genoeg ingrediënten om een gezellige middag te beleven. Voor het eerst is er dit jaar ook een boekenmarkt.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook