Algemeen
Borculo

7 januari 2019

Feestelijke opening van het nieuwe culturele jaar in de Weemhof

Feestelijke opening van het nieuwe culturele jaar in de Weemhof

BORCULO – Op muzikaal gebied start het jaar met een pianoconcert van Anne Brackman. Zij zal muziek ten gehore brengen die geïnspireerd is door de kunstwerken van Liesbeth Piena. Beide jonge kunstenaars van formaat komen uit de regio!

Anne Brackman (1995) begon op haar derde jaar met muziek en speelt al vanaf haar zesde jaar piano.Op het Conservatorium van Amsterdam studeerde zij piano bij Frank van de Laar. Haar bachelors diploma behaalde zij in 2017. In Wenen studeerde zij piano bij Prof. Christopher Hinterhuber aan de UniversitätfürMusikundDarstellende Kunst Wien. Anne treedt op als fluitist en pianist.Als een vast viool-piano duo treedt zij geregeld op met violist ShinSihan. Samen met violist Tim Brackman en cellist Kalle de Bie vormt zij het Brackman Trio. In 2014, 2015, 2016 en 2017 organiseerde het Brackman Trio een kamermuziekfestival in Amsterdam. In 2019 zal het Brackman Trio Festival plaatsvinden in Eibergen.

De eerste expositie van 2019 is de eerste solo expositie van Liesbeth Piena.

Liesbeth Piena, die deze zomer afstudeerde bij AKI ArtEZ Fine Art (Painting) in Enschede, maakt grote, krachtige schilderijen die de vormen uit het dagelijks leven losjes en op een speelse manier abstraheren. De vlakverdeling, de lijnvoering, het kleurgebruik en de vormtaal spreken meteen tot de verbeelding. De passie voor het tekenen en schilderen spat van de doeken af. Dit viel niet alleen ons op, ze heeft inmiddels al twee belangrijke prijzen gewonnen!

Ze is de winnaar van de Kunst aan de Dijk Kortenhoef Prijs voor Jong Talent 2018 voor beeldend kunstenaars. Er zijn dit jaar door de Nederlandse kunstacademies in totaal dertien kandidaten voor de prijs voorgedragen. De jury, die bestond uit de beeldende kunstenaars Johan van Oord en Niek Hendrix en de kunsthistorici Cato Cramer en Pia van Wijnbergen, besloot na de eerste selectie om bij drie kunstenaars een atelierbezoek af te leggen. Liesbeth kwam, na zorgvuldige afweging, naar aanleiding hiervan, als winnaar naar voren.

Eerder dit jaar won Liesbeth al deHeArtfund prijs van Stichting HeArtpool. De Heartfundprijs is een initiatief van de Stichting Heartpool uit Hengelo. Liesbeth Piena exposeert in de Weemhof te Borculo van 13 januari tot en met 10 maart 2019

Programma:
15.00 uur inloop
16.00 uur opening expositie van Liesbeth Piena.

15.15 tot 16.00 uur recital van Anne Brackman. De toegang is gratis maar een gulle vrije gift is van harte welkom. 

De expositie is geopend op woensdag en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur. Meer informatie over Anne, Liesbeth en de Weemhof vindt u op http://www.deweemhofborculo.nl

Advertentie:

Booking.com

Lees ook