Algemeen
Borculo

13 januari 2019

Geweldige prestaties op eerste judotoernooi 2019 voor Nippon Judo Achterhoek

Geweldige prestaties op eerste judotoernooi 2019 voor Nippon Judo Achterhoek

BORCULO / DEDEMSVAART – Op zaterdag 12 januari was Nippon Judo Achterhoek met 15 judoka’s aanwezig op het Wintertoernooi in Dedemsvaart. Met in totaal 700 deelnemers van 70 verschillende verenigingen was het een toernooi van formaat. Het bijzondere aan dit toernooi is dat de organisatie het heeft gecombineerd met een opstaptoernooi voor beginnende judoka’s zonder wedstrijdervaring. Op deze manier kunnen de talenten van de toekomst alvast proeven aan de grote toernooien.

In het eerste blok was er al meteen goud voor Isabelle Enklaar (Lochem) en voor Milan Notten (Borculo). Het zilver ging naar Lenn Plekkenpol (Ruurlo). Voor Lenn en Milan was dit het allereerste toernooi. Heel spannend en extra knap dat ze op hun eerste toernooi in de prijzen zijn gevallen.

Ook in het tweede blok is er goud voor Kira Essink (Barchem) en Pauline Damen (Zelhem). Johny-Lee Meijer (Zelhem) en Puck Menkhorst (Zelhem) winnen het zilver.

In het derde blok weet alleen Niek Geleijnse (Ruurlo) het podium te halen. Hij wint een welverdiende gouden medaille. In het laatste blok van de dag is er goud voor Rien Boomkamp (Eibergen), zilver voor Fabienne Enklaar (Lochem) en brons voor Hieke Bielderman (Vorden) en Roan Ligtenbarg (Borculo). Ook voor Rien en Roan was dit hun eerste toernooi.

Naomi Loffeld (Ruurlo) was vandaag op het internationale toernooi Matsuru Dutch Open in Eindhoven. In een grote poule met 29 tegenstanders uit binnen- en buitenland wist ze een knappe 5de plaats te behalen. Wat een mooi begin van het judo jaar 2019.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook