Algemeen
Borculo

21 januari 2019

Borculoër naar indoor NK Tennis 35+

Borculoër naar indoor NK Tennis 35+

BORCULO – Het spel verleer je niet, dat bewijst Kevin Brinke. Na 7 jaar afwezigheid op de tennisbaan De Wildbaan, pakte Kevin het tennissen weer op en kwalificeerde zich voor het indoor NK Tennis 35+ in Hilversum. Hier spelen de beste tennissers van Nederland per leeftijdsklasse. Kevin speelt in de klasse 40+.

Kevin begon op twaalfjarige leeftijd bij ABTC de Wildbaan. 7 jaar geleden kwam het tennissen op een laag pitje te staan en focuste hij zich op hardlopen. Eind 2017 pakte Kevin het tennissen weer op en sindsdien heeft hij 5 single- en 7 mixtitels op zijn naam staan. Kevin is nogal verbaasd over zijn rentree: “Raar eigenlijk hoe snel ik weer mee kon komen en wedstrijden naar me toetrok. Dat ik nu weer meedoe, wedstrijden win en wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het indoor NK 35+ verbaasde mij. Ik vind het overigens wel een eer dat ik aan zo’n toernooi mee mag doen”. Kevin speelt mee in de single en de dubbel, samen met zijn partner Gert-Jan Kortman die eerder deelnam aan de WK tennis in Christchurch. Het indoor NK Tennis 35+ wordt gehouden van 2 tot en met 10 februari in het Tulip Tenniscentrum te Hilversum.

Trainen in Zutphen en Twente

Kevin pakt de voorbereiding voor het NK serieus aan: hij traint momenteel indoor in Zutphen en speelt toernooien in Twente: “Het niveau in Twente ligt hoger en zo kan ik mij verbeteren op de ondergrond. Het indoor NK wordt namelijk op traag hardcourt gespeeld ”, aldus Kevin.

De jeugd verdient alle aandacht

Kevins tenniscarrière is een voorbeeld voor De Wildbaan: als jonge speler beginnen en succesvol opgroeien binnen de vereniging. Zo’n loopbaan gunt de vereniging meer jeugdspelers. Momenteel trainen er 85 jonge spelers op tennispark De Wildbaan: ‘’Zij verdienen alle aandacht om eenzelfde pad te bewandelen als Kevin. Samen met onze jeugdtrainers bieden wij hen de mogelijkheid om te groeien in hun spel. We hebben de ambitie uitgesproken om het niveau van onze jeugdspelers naar een hoger plan te tillen. En samen met onze trainers gaan we dit doel realiseren. Daarom is het juist voor deze groep jonge spelers leuk om van dichtbij mee te maken hoe ver je daarmee kunt komen”, vertelt Joris Kemkens, voorzitter van de jeugdcommissie. De Wildbaan. Kevin beaamt dit en zet zich, waar hij kan, in voor de tennisvereniging. Daarnaast heeft hij zich nog twee doelen gesteld.

Aankomend voorjaar speelt Kevin samen met zijn mixteam mee in de hoofdklasse van de voorjaarscompetitie. Ook hier hoopt hij succesvol te spelen. Daarnaast wil hij het deelnemersveld in de categorieën 3 en 4 tijdens de toernooien op De Wildbaan vergroten: “Vaak kom ik dezelfde spelers tegen tijdens toernooien. Er zijn zoveel goede spelers in deze categorieën, zij verdienen ook een kans op winst bij De Wildbaan”.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook