BORCULO – Komende voorjaarsvakantie is het zover, dan komt Smokey bij het Brandweermuseum in Borculo. Smokey gaat graag met de kinderen op de foto en komt daarom van 25 februari t/m 3 maart in het museum.

Daarnaast heeft hij zijn Escape Room meegebracht om de jeugd het nodige te leren over brandgevaren in huis (bovenbouw). Bij dit spel wordt er tekst en uitleg gegeven door de Brandweer zelf. Voor alle stoere brandweer mannen en – vrouwen in spe heeft het museum een tattoo om op de arm te laten zetten (plakken).

Smokey (de rookmelder) is ontwikkeld om uiteraard brand te voorkomen. Daarnaast heeft Smokey de functie om op een leuke en speelse manier de brandgevaren onder de aandacht te brengen bij jongere kinderen. Samen met Smokey op de foto en er dan thuis over praten.

Tips van Smokey de Rookmelder:

  • Verklein de kans op brand. Hoe? Bezoek de website en vul de checklist in.
  • Vergroot de kans om veilig het huis uit te komen: Hou deuren in huis dicht.
  • Ontdek brand op tijd: Hang goed hoorbare, gekoppelde rookmelders op.
  • Zorg dat je goed bent voorbereid: Maak een vluchtplan.

De Escape room

De Escape Room is ontwikkeld voor de jeugd om te beleven hoe snel je uit huis kunt zijn bij brand. Onder het motto “een brandveilig leven” gaat de brandweer met deze Escape Room de jeugd bewust maken van de gevaren door en bij brand.

Met deze Escape Room heeft het Brandweermuseum een leuke primeur en de brandweermannen staan te popelen om jullie uit te nodigen om deze ruimte te betreden om te ontsnappen voor het Brandgevaar. *

Tattoo

Wat is er leuker, als brandweerman – vrouw in spe, om in het museum een “tattoo” te krijgen met het logo van de brandweer. Dit is wel erg stoer om in je klas te laten zien en te vertellen waar je deze hebt gekregen.

*Ben je 14 jaar of ouder? Dan mag je alleen de Escape room in. Ben je jonger dan ga je samen met een brandweerman of je vader of je moeder proberen te ontsnappen.