Algemeen
Borculo

12 februari 2019

50-jarig jubileum koor De Lofstem uit Borculo

50-jarig jubileum koor De Lofstem uit Borculo

BORCULO – Op 2 februari hield de Chr Gemengde Zangvereniging De Lofstem uit Borculo een feest ter ere van haar 50-jarig bestaan. Op de receptie in De Melktap waren oud-leden, vertegenwoordigers van andere koren en Anjo Bosman, namens de gemeente Berkelland aanwezig.

Koorleden hadden een jubileumboekje gemaakt, taarten gebakken en alles gezellig aangekleed. Tijdens de receptie begonnen hier en daar koorleden te zingen: ‘’Zing met mij’’, een flashmob, samenvoegend tot een gezamenlijk koor. En als afscheid een zelfgemaakt uitzwaailied.

Daarna werden koorleden gehuldigd, zij waren 50 en 25 jaar lid. In de afgelopen jaren heeft het koor ieder jaar een concert gegeven, gezongen in kerken en ziekenhuizen en eerder zangconcoursen bezocht. Hun repertoire was altijd uitgebreid, van Bach tot John Rutter tot een medley van Ramses Shaffy. Het komende jaar gaan zij op uitnodiging van het Achterhoeks Gemengd Koor zingen op 31 maart in het muziekcentrum van De Volharding. Ook het Borculoos mannenkoor zingt dan. Allen vieren zij een jubileum.

Aan het eind van het jaar zal De Lofstem een kerstoratorium uitvoeren op 8 december in de Joriskerk. Dat is hun jubileumconcert. Het koor is heel dankbaar voor de ondersteuning door begunstigers, de gemeente Berkelland, de Stichting Fonds 2013 en de Stichting Fonds 1819. Mede dankzij hen kan het koor dit jubileum uitgebreid vieren. Het koor oefent op donderdagavond in Het Hof om 20.00 uur.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook