Algemeen
Borculo

28 februari 2019

Music Show Scotland voor de 6e keer in Ahoy met gastband uit Schotland

Music Show Scotland voor de 6e keer in Ahoy met gastband uit Schotland

BORCULO – Music Show Scotland komt op 23 maart opnieuw naar Ahoy Rotterdam met een vernieuwd showprogramma. Dit jaar is er een bijzondere gastband onderdeel van het programma. Preston Lodge High School Pipe Band bestaat uit leerlingen van de Preston Lodge High School uit Prestonpans, East Lothian. De leerlingen, tussen 12 en 18 jaar, worden op hoog niveau opgeleid. Het project is jaren geleden gestart om de Schotse muziekcultuur in stand te houden en is nog steeds een groot succes! Een selectie van ruim 40 pipers & drummers zal deelnemen aan Music Show Scotland die op 23 maart 2019 te zien in Ahoy Rotterdam.

Het vernieuwde programma blijft een verrassing, maar wel mag verklapt worden dat er onder andere een spectaculaire act uit Game of Thrones gespeeld zal worden. En ook zal folkband Harmony Glen de zaal op z’n kop gaan zetten met hun extravaganza folk. Harmony Glen is al jaren een begrip in de folkscene en zijn dan ook op vele grote festivals te zien. Ze maken hun eigen ‘feelfood folk’ met invloeden van over de hele wereld.

Music Show Scotland

Music Show Scotland bestaat uit een vaste groep van ruim 250 pipers, drummers, dansers, muzikanten en zangers. Zij toeren al ruim 10 jaar door Europa met hun 3 uur durende show. Naast unieke versies van traditionele tunes brengen zij ook populaire moderne hits in speciaal ontworpen arrangementen ten gehore. Naast de Schotse muziekcultuur zorgen de Mainland European Highland Dancers ervoor dat ook het Schotse “Highland Dancing” niet ontbreekt. Tientallen danseressen uit binnen- en buitenland laten de diversiteit van Schotse dans zien in zowel traditionele als showchoreografieën.

Dit alles vind plaats voor het Highland Valley Castle. Dit levensgrote kasteeldecor is speciaal voor deze productie ontwikkelt en gebouwd. Het is een volledig demontabel decor wat op meedere verdiepingen beloopbaar is voor de muzikanten. Samen met een spectaculaire lichtshow, zorgt dit voor een adembenemende sfeer in Ahoy.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook