BORCULO – Na meerdere inbraken in onze gemeente, waarschuwt Politie Berkelland voor kwetsbare sleutelkastjes. Volgens de politie neemt het aantal woninginbraken, waarbij gebruik wordt gemaakt van de sleutels van de woning toe. De sleutels komen in handen van de inbrekers door het openbreken van een sleutelkluisje, die aanwezig is bij – vooral – bejaardenwoningen.

De politie vraagt om nog eens kritisch te kijken naar het sleutelkastje die bij u, uw vader of moeder, opa of oma hangt. U kunt voor advies terecht bij de dichtstbijzijnde slot en sleutelspecialist. Opvallend is dat er dit keer ook oudere kastjes met een oud politie keurmerk zijn geopend (zie foto). Laat u adviseren voor betere mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op www.politiekeurmerk.nl.

Meerdere thuiszorg organisaties zijn inmiddels in kennis gesteld door de politie.

Meerdere inbraken in Borculo en omgeving

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben er in Borculo twee inbraken plaatsgevonden. In beide gevallen kregen inbrekers toegang tot de woning door het openbreken van een sleutelkastje. Ook in omliggende plaatsen is ingebroken, onder andere aan de Zuivelweg in Ruurlo.