Algemeen
Borculo
Featured

3 maart 2019

Paasvuur Borculo: informatie en feestprogramma

Paasvuur Borculo: informatie en feestprogramma

BORCULO – Het voorjaar is begonnen en zo ook voor de paasvuurbouwers van de ‘Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek’. De eerste werkzaamheden zijn reeds verricht met het plaatsen van de middenpaal voor het paasvuur, het aanbrengen van de verlichting en het afzetten van het terrein. De aanvoer van hout is inmiddels al goed op gang gekomen en de eerste takkenbossen zijn reeds gemaakt.

Paasvuur Borculo

Vanaf nu is het mogelijk elke zaterdag tussen 10:00 en 16:00 en op de woensdagavond tussen 19:00 en 21:00 hout aan te leveren op het terrein achter zaal Kerkemeijer. Op andere dagen is dit niet mogelijk en uitsluitend snoeihout en dennen zonder wortels worden geaccepteerd. Een vrijwillige bijdrage ter dekking van de kosten wordt op prijs gesteld.

Zaterdag 8 april is de laatste inzamelingsdag. Hierna zal een aanvang worden gemaakt met de daadwerkelijke opbouw van het paasvuur.

Het paasvuur zal zondag 21 april (1e paasdag) om 20.45 uur worden ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het enorme vuur te komen bekijken. De toegang naar het paasvuur is gratis. Het paasvuur is uitsluitend te bereiken via de achterzijde van Kerkemeijer.

Feestprogramma

Net als voorgaande edities is er ook ruim aandacht besteed aan een mooi muzikaal programma voor jong en oud.

Zaterdag 20 april “Tribute avond”

Deze avond staan twee bands geprogrammeerd. Allereerst zal Doe Maar Undercover optreden gevolgd door de Yada Yada Herman Brood Tribute. Deze avond zal ouderwets vroeg beginnen om 21:00 dus wees op tijd.

Zondag 21 april

Alles wordt uit de kast gehaald voor een super gezellig, dampend feest. Vorig jaar gemist? Dan moet je er nu zeker bij zijn! De start is om 19:00 met een gezellig pre-party paasvuurfeestje voor de kids, waarbij zeker ook de ouders, opa’s en oma’s kunnen aansluiten in de polonaise, dan wel kunnen gaan genieten van de laatste hits.

Rond 20:30 zal de gang naar het paasvuur plaatsvinden, waarna deze na het openingswoord rond 20:45 ontstoken zal worden. Als het paasvuur brand, zijn de kinderen en ouders/verzorgers nog van harte welkom in de schuur waar tot 22:00 nog een gezellig feestje gebouwd kan worden.

Vanaf 22:30 wordt dit echter het terrein voor de oudere jeugd, waarbij DJ Lars Hietbrink de schuur ombouwt tot een waar hardstyle domein. In het feestcafé zal DJ Bacchie de ruiten laten trillen, terwijl in de Livezaal de band Lead speelt.

Kortom: het gezelligste en meest veelzijdige paasvuur van de Achterhoek!

Maandag 22 april

De middag zal gevuld worden door het Line Dance Festival.

De voorverkoop voor het Paasvuurfeest is inmiddels gestart met een korting op de entreeprijs in de voorverkoop.

Foto: Collin Ernst

Advertentie:

Booking.com

Lees ook