Algemeen
Berkelland

7 maart 2019

‘Levendig en bruisend platteland’ te zien in gemeentehuis in Borculo

‘Levendig en bruisend platteland’ te zien in gemeentehuis in Borculo

BORCULO – In de maand maart is de rondreizende fototentoonstelling van Levendig en bruisend platteland te zien in de hal van het gemeentehuis. De tentoonstelling van de tien foto’s is gratis toegankelijk tijdens de gebruikelijke openingstijden. ‘Laat zien hoe levendig en bruisend het platteland is’, dat was de opdracht van de fotowedstrijd die vorig jaar is gehouden door de P10.

De P10, een samenwerkingsverband van plattelandsgemeenten waar ook Berkelland deel van uitmaakt, hield een fotowedstrijd in het kader van het tienjarig bestaan. Het resultaat: 168 prachtige foto’s. De tien mooiste inzendingen vormen samen een rondreizende tentoonstelling. Onder de 10 mooiste foto’s zit ook een luchtfoto van Jaap de Wit van de wedstrijd cultivatortechniek, die jongeren verenigd in Jong Gelre Neede laten zien. Deze tentoonstelling is tot eind maart te zien in de Publiekswinkel van het gemeentehuis in Borculo.

Winnende foto van Dingena Mol

De jury heeft er bij elke inzending op gelet of de foto laat zien dat het platteland spannend en vernieuwend is, geloof heeft in de toekomst, bruist van de energie en leeft. De inzending van Dingena Mol werd beoordeeld als een heel mooie menselijke foto, waarin het moment prachtig is vastgelegd. De symboliek van de toekomst, te vinden in de kinderen, spreekt tot de verbeelding. Bovendien sluit de omschrijving bij de foto naadloos aan bij de P10-programmalijn Platteland en Stad, een van de onderwerpen waar de P10 aandacht voor vraagt. Want het is de overtuiging van de P10-gemeenten dat stad en platteland elkaar nodig hebben. Dat verbeeldt deze foto precies.

Wat is de P10

In 2008 startte de P10 met tien grote plattelandsgemeenten om de schoonheid, dynamiek en vraagstukken van het platteland onder de aandacht te brengen. Inmiddels zijn er 17 gemeenten uit verschillende provincies aangesloten bij de P10. Zij delen kennis en zorgen ervoor dat de stem van het platteland gehoord wordt. De P10 werkt samen met de VNG, overheden en verschillende andere organisaties. De P10 reikt jaarlijks de Henk Aalderink-prijs uit om aan Nederland te laten zien wat er allemaal op het platteland gebeurt. Vanwege het tienjarig bestaan van de P10 kreeg de Henk Aalderinkprijs vorig jaar een bijzondere invulling in de vorm van een fotowedstrijd. Meer informatie over de P10 vindt u op de website: www.p-10.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook