Algemeen
Berkelland

7 maart 2019

Repair Café: veilig werken met scherp (tuin) gereedschap

Repair Café: veilig werken met scherp (tuin) gereedschap

BORCULO – Menigeen is of gaat alweer in de tuin aan de slag en dan blijkt het tuingereedschap toch niet meer zo scherp. Daarom houdt Repair Café Berkelland in maart een slijp special. Met scherp gereedschap is het ook veiliger werken. Botte gereedschappen zijn in het algemeen vaak onvoorspelbaar tijdens gebruik en kan zo gemakkelijk tot persoonlijke verwondingen leiden. Bovendien is het snoeien met scherp tuingereedschap (gladde snit) beter voor de beplanting.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, maar ook beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen worden weer perfect scherp gemaakt. Uiteraard kan men er ook terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, het vervangen van horlogebatterijen en defecte Senseo en Nespresso apparaten.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. Eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan telefonisch een afspraak maken, dagelijks van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer 06-57 977 625.
Overige informatie via repaircafeberkelland@kpnmail.nl Algemene informatie: www.repaircafe.org

Advertentie:

Booking.com

Lees ook