Algemeen
Borculo

16 maart 2019

Zone.college doet mee aan NLdoet

Zone.college doet mee aan NLdoet

BORCULO – In het kader van burgerschap hebben de leerlingen uit leerjaar 1 en 2 van Zone.college uit Borculo ook dit jaar weer meegedaan aan de landelijke vrijwilligersdag NLdoet op 15 maart. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds.

Door vrijwillig iets voor anderen te doen, komen leerlingen in aanraking met allerlei facetten van de samenleving en soms ontstaan hierdoor langdurige vrijwilligers-contacten. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet draagt bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

In het voortraject heeft de school een twintigtal klussen verzameld, die geschikt zouden kunnen zijn om door 13- en 14 jarige leerlingen te laten uitvoeren. Hierbij was de site van NLdoet, maar ook de ondersteuning van het vrijwilligers informatiepunt, van belang.

Gedurende vrijdag de 15e maart hebben leerlingen zich ingezet voor het onderhoud in speeltuinen, poets- en schoonmaakwerkzaamheden bij het Brandweermuseum in Borculo, het opruimen van snoeihout en zwerfafval bij voetbalverenigingen, grote schoonmaak op de zorgboerderij, koffie schenken bij ouderen, straatwerk en meer. Door mee te doen aan deze vrijwilligersdag onderstreept Zone.college het belang van vrijwilligers voor de samenleving. De enthousiaste leerlingen hebben zich van hun beste kant laten zien.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook