Algemeen
Borculo

20 maart 2019

Feestelijk concert met drie Borculose koren

Feestelijk concert met drie Borculose koren

BORCULO – Het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo (AGK Borculo) viert dit jaar haar 50-jarig jubileum. Dit vierEN zij onder meer op zondagmiddag 31 maart met een concert in het Muziekcentrum aan de Haarloseweg in Borculo. Hiervoor heeft zij de Chr. Zangvereniging De Lofstem en het Borculo’s Mannenkoor uitgenodigd dit samen met hen uit te voeren in een 3-koren-concert. Ook deze beide Borculose koren vieren dit jaar een jubileum, zij bestaan resp. 50 en 35 jaar. Het concert begint om 14.30 uur, de zaal is open om 14.00 uur.

Met de inbreng van deze drie van elkaar verschillende koren belooft het een muzikaal afwisselend en feestelijk concert te worden. De Lofstem onder leiding van Marianne Weenink wordt op piano begeleid door Sylvia Klaverstijn en zingt Engels repertoire o.a. van John Rutter en Roger Emerson. Het Borculo’s Mannenkoor wordt op piano begeleid en gedirigeerd door Christo Guenov. Het BMK zingt Slavische liederen van o.a. Bortnianski en een traditioneel Grieks-Byzantijns lied. Het AGK Borculo staat onder leiding van Ina Sprick en zingt delen uit de Missa Brevis van Mozart en o.a. het Zweedse Gabriella’s Sang van Stefan Nilsson. Voor het AGK zorgt Frank Sterenborg voor pianobegeleiding. Dirigent/pianist Christo Guenov en fluitiste Magdalena Kadziolka verzorgen een muzikaal intermezzo. 

Kaartjes kosten 7,50 euro incl. kopje koffie/thee en zijn verkrijgbaar aan de zaal en bij Tabak en Wijn en Zo, Veemarkt 4, Borculo.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook