Algemeen
Borculo

29 maart 2019

Grote belangstelling voor scheidsrechtersavond DEO

Grote belangstelling voor scheidsrechtersavond DEO

BORCULO – Afgelopen woensdagavond organiseerde v.v. DEO een scheidsrechters- en spelregelavond o.l.v. KNVB top-scheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo. Deze avond was bedoeld voor de jeugd van JO15, JO17, MO15, leiders, trainers en overige belangstellenden. En we konden wel zeggen dat deze massaal aanwezig waren, de kantine was namelijk afgeladen vol.

Rob begon zijn inleiding met een kort stukje theorie over het vak van scheidsrechter en de nieuwe spelregelsituaties. Later werd er aan de hand van voorbeelden op beeld om de mening van de aanwezigen gevraagd met betrekking op bepaalde overtredingen. Het werd een mooie interactieve avond waar de meningen toch best vaak verdeeld waren over bijvoorbeeld het wel of niet geven van de gele of rode kaart.

Na de pauze werd er uitgebreid stil gestaan bij de VAR (video assistant referee) wat de sport voetbal bij de professionals nog eerlijker moet maken. Ook hier bleek bij bepaalde praktijkvoorbeelden van Rob dat het vak van scheidsrechter zeker geen makkelijke is en je het vaak nooit goed kan doen voor een bepaalde partij. 

Al met al was de conclusie dat er bij veel aanwezigen deze avond meer begrip en respect is gekomen voor het vak van de scheidsrechter.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook