Algemeen
Gelselaar

29 maart 2019

G.A. van der Lugtschool ‘gaat de ruimte in’

G.A. van der Lugtschool ‘gaat de ruimte in’

GELSELAAR – Het schooltoneel van de GA van de Lugtschool is een traditie van tientallen jaren. Leerlingen van de school krijgen op deze manier de kans om in aanraking te komen met alle aspecten van theater: spel, zang en dans. Ook dit jaar werd een uitverkochte zaal bij Café Florijn getrakteerd op een avondvullend programma, waarbij elke klas het thema “de ruimte” op haar eigen manier invulling gaf.

De jaarlijkse uitvoering is een evenement waar niet alleen de kinderen zich op verheugen. Ook ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden kijken reikhalzend uit naar het moment waarop de leerlingen het podium gaan betreden. Naast dat er in voorbereiding samen met de leerkrachten hard wordt geoefend aan het optreden, helpen de leerlingen ook bij het maken van alle decorstukken.

Groep 1 en 2 begonnen met het toneelstuk ‘Luna van de Maan’. Luna is een ruimtewezen dat bij Nik op de slaapkamer tevoorschijn komt. Luna wil met Nik mee naar school, maar wordt ook door mannen in witte busjes op de hielen gezeten. Een spannend verhaal waarbij de kleuters helemaal op gaan in hun rol en ze met behulp van verteller juf Roos het publiek voor zich weten te winnen.

Groep 3 en 4 dansen als heuse maanmannetjes op het nummer Star Trekkin’. Met veel rook geven ze zich helemaal. En dat is nog best lastig met het tempo wat steeds verder wordt opgevoerd.

Groep 5 en 6 voeren een stuk op over een ruimtevaarder. In zijn droom gaat hij op reis en maakt kennis met de ruimte. De verschillende professors leren hem en het publiek diverse weetjes over de verschillende planeten. Wist u bijvoorbeeld dat Saturnus een gigantische planeet is die volledig uit gas bestaat?

Na de pauze waren de leerlingen van groep 7 en 8 aan de beurt. Erg spannend om hetgeen waar een paar weken aan geoefend was te tonen aan iedereen. De zenuwen waren dan ook voelbaar.

De musical ‘Mijn juf komt van Mars’ gaat over juf Alien. Zij crasht door een technisch mankement aan haar ruimteschip op het schoolplein en wordt ontdekt door de klas van meester Bart. Als de chagrijnige directeur van de school meester Bart bij de kleuters in de klas wil zetten vanwege ziekte, verzint de klas dat de alien in werkelijkheid ‘juf Alien’ is en les kan komen geven. Uiteraard gaat dit mis en hebben de andere juffen al gauw door dat er iets niet klopt. Juf Alien wordt gevangen, maar weet uiteindelijk met behulp van de leerlingen te ontsnappen en het ruimteschip te maken.

Het was een erg geslaagde avond met veel trotse ouders, opa’s en oma’s. Voor groep 8 was deze avond extra speciaal, omdat dit voor hen de laatste musical op deze school was.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook