Algemeen
Berkelland
Featured

2 april 2019

Kosten voor crematie in Berkelland het duurst

Kosten voor crematie in Berkelland het duurst

BORCULO – In de gemeente Berkelland kost een crematie het meeste van alle gemeenten van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van uitvaartverzorger Monuta. Zij deden onderzoek naar de kosten van een begraafplaats en de kosten van een crematie. Er is gekeken naar de kosten van een crematie zonder gebruik van faciliteiten en begeleiding van de nabestaanden.

In de gemeente Berkelland, waar de kosten hetzelfde zijn als in de gemeente Zutphen, kost een crematie € 985. In vergelijking: in Amsterdam kost een crematie € 406, de goedkoopste gemeente in Nederland.

De kosten in de gemeente Berkelland zijn zo hoog, omdat een crematorium zelf de prijzen kan bepalen. “Als er in Amsterdam meer crematies worden uitgevoerd, dan worden de kosten ook lager.” zegt Naomi Samson van Monuta in gesprek met de NOS. Om hoeveel crematies het in de gemeente Berkelland gaat, is niet bekend.

De kosten van een begraafplaats in de gemeente Berkelland staat niet in zowel de top 10 duurste als in de top 10 goedkoopste gemeenten van Nederland.

Top 3 duurste gemeenten

  1. Berkelland / € 985,-
  2. Zutphen / € 985,-
  3. Apeldoorn / € 930,-

Top 3 goedkoopste gemeenten

  1. Amsterdam / € 406,-
  2. Leusden / € 508,-
  3. Heerlen / € 509,-

Advertentie:

Booking.com

Lees ook