Algemeen
Berkelland

9 april 2019

Van der Neut opvolger van wethouder Patricia Hoytink-Roubos

Van der Neut opvolger van wethouder Patricia Hoytink-Roubos

BORCULO – Op 26 februari 2019 is CDA wethouder Patricia Hoytink-Roubos voorgedragen als burgemeester van de gemeente Overbetuwe. Het CDA is bijzonder verheugd dat wethouder mevrouw Patricia Hoytink-Roubos benoemd is tot burgemeester van de gemeente Overbetuwe. We danken haar voor haar inzet en betrokkenheid bij het CDA en de gemeente Berkelland in de afgelopen jaren. We wensen haar alle succes toe met deze mooie stap in haar carrière. Ook wensen we haar en haar gezin alle goeds toe voor de toekomst.

Haar vertrek betekende voor het CDA Berkelland de start van de zoektocht naar een nieuwe wethouder. Vanaf de start heeft het CDA bij monde van de fractievoorzitter Gerard Hilhorst aangegeven een goede kandidaat te willen voor Berkelland en voor het CDA.  Hiervoor zijn diverse gesprekken gevoerd, onder andere met het bestuur van CDA Berkelland. Daarnaast is er een inventarisatieronde met de fractieleden en de fractievolgers gehouden. Op basis hiervan heeft de fractie een profielschets vastgesteld waar de kandidaat wethouder aan zou moeten voldoen.

Dit heeft er toe geleid dat Maikel van der Neut unaniem wordt voorgedragen door het CDA Berkelland als kandidaat wethouder. Maikel van der Neut is 36 jaar en getrouwd met Cher. Ze wonen met hun dochter van 8 en zoon van 4 in Neede.
Maikel is jong en ambitieus, past uitstekend in het functieprofiel en wordt daarom door de CDA fractie voorgesteld als kandidaat wethouder voor het college van de gemeente Berkelland. De voordracht van Maikel als kandidaat wethouder zal plaatsvinden in de raadsvergadering van 16 april 2019. Maikel is 13 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven bij Rabobank. Hij is per direct beschikbaar en wij vertrouwen erop, dat hij benoemd gaat worden in deze vergadering.
 
Als raadslid voor het CDA zal Wim de Ruiter de plek innemen die vrijkomt door het vertrek van Maikel van der Neut als raadslid. Wim is woonachtig in Neede. Hij is de eerste fractievolger en is per direct beschikbaar als CDA raadslid. 

Advertentie:

Booking.com

Lees ook