Dit bericht is meer dan een half jaar geleden gepubliceerd. De informatie in dit bericht is wellicht niet meer actueel.

BORCULO – Vanwege de droogte waar onze regio momenteel mee te kampen heeft, mogen de paasvuren niet worden ontstoken. Dit heeft de gemeente Berkelland besloten op advies van de brandweer en de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Dat betekend dat alle 79 paasvuren in de gemeente Berkelland uitblijven op Eerste Paasdag.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie

Door de lage hoeveelheid neerslag die de afgelopen tijd is gevallen, is de natuurbrandrisico opgeschaald naar fase 2. Bij deze fase is er een stookverbod van kracht.

Ook de aankomende tijd wordt er weinig tot geen neerslag verwacht en lopen de temperaturen verder op, tot een graad of 20. “Dit betekent dat fase 2 hoogstwaarschijnlijk van kracht blijft. Daarom mogen de paasvuren in Berkelland niet worden aangestoken.” aldus de gemeente Berkelland.

Festiviteiten gaan door
Ondanks dat het paasvuur niet mag worden aangestoken, gaat het feestweekend bij Buitencentrum Kerkemeijer gewoon door. Dit laten ze weten op social media. Voor de zaterdag en de zondag zijn er nog kaarten verkrijgbaar, te koop bij Kerkemeijer.

Foto: Collin Ernst