Algemeen
Borculo

16 april 2019

St. Jorisschool wint schoolvoetbal groep 7/8

St. Jorisschool wint schoolvoetbal groep 7/8

BORCULO – Onder stralende weersomstandigheden werd er woensdagmiddag 10 april gestreden om het schoolvoetbalkampioenschap voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de voormalige gemeente Borculo. Dat gebeurde voor het eerst op een half veld en met acht tegen acht, volgens de nieuwe richtlijnen van de KNVB.

21 Teams, 8 meisjesteams en maar liefst 13 jongensteams, hebben gestreden om de felbegeerde beker en een plaats in de Regiofinale, die voor groep 7 en 8 gehouden zal worden in Borculo op woensdagmiddag 15 mei, een thuiswedstrijd dus.

De eerste wedstrijden begonnen om half twee en daarna was er tot half zes voortdurend bedrijvigheid op de velden en streed iedereen fanatiek om de punten. Vaders, moeders, opa’s en oma’s stonden langs de lijn om de kinderen aan te moedigen. En wat fijn, dat ook nu weer veel meesters en juffen hun werk even het werk hadden gelaten, om de kinderen aan te moedigen bij een buitenschoolse activiteit!

Na alle poulewedstrijden streden de 4 beste teams bij, zowel de meisjes als de jongens om de felbegeerde winst en dus de Regiofinales in Borculo op 15 mei en daar wordt Borculo vertegenwoordigd door de St. Jorisschool groep 8-2 bij de jongens( 2-0 winst in de finale) en bij de meisjes eveneens door de St. Jorisschool groep 8( 4-0 winst in de finale).

De volledige uitslag:

Jongens:

  1. St Joris Gr8-2   2-0 in de finale
  2. School Noord Gr 7
  3. van der Lugtschool
  4. St Joris school Gr8-1

Meisjes 

  1. St Joris school Gr 8 finale 4-0
  2. Kiezel en Kei
  3. Heuvelschool
  4. Voshaar

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook