Dit bericht is meer dan een half jaar geleden gepubliceerd. De informatie in dit bericht is wellicht niet meer actueel.

BORCULO – Er valt van alles te beleven tijdens de Voorjaarsfair op zondag 5 mei in Borculo. Het breed opgezette evenement staat ook wel bekend als de Bloemetjesmarkt. De 27e editie belooft opnieuw een boeiend geheel te worden met volop bloemen, planten en veel activiteiten voor jong en oud.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie

Op zondag 5 mei tussen 12 en 17 uur komen bezoekers aan hun trekken in het gemoedelijke Berkelstadje waar de meeste winkels geopend zijn. Een belangrijk onderdeel van de Voorjaarsfair is de bloemenmarkt. Daarmee maakt Borculo het verschil, want dergelijke markten worden in de regio nog amper gehouden. De organisatie van de Voorjaarsfair is in handen van de Stichting Promotie Borculo (SPB) in opdracht van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV).

Winkelend publiek is van harte welkom en verder is er van alles te doen. Je moet dan denken aan straattheater, allerlei demonstraties waaronder modeshows en muziek- en kinderactiviteiten. Zo zijn er optredens van de Majorettes van Volharding en Jeugddrumband Het Klein Begin. Op de parkeerplaats aan de Wolververshoek/Kerkstraat (achter Schuurman Schoenen) worden om 13.30 en 15.00 uur modeshows gehouden. Er zal door voornamelijk Borculose modellen de mode voor de komende zomer worden geshowd. De laatste trends op het gebied van dames-, heren- en kindermode komen voorbij. Dit alles wordt verzorgd door Zussen, Ter Stal, Hema, Donnance, Ditjes en Datjes, Dokado en Blitzz. Ook schoenen, brillen, sportkleding en zelfmaakmode komen aan bod door medewerking van Schuurman Schoenen, Bril-In-Mode, Intersport en Stof & Stuff. Voor de aankleding van het podium en de modellen zijn Ami Kappers, Belezza, Schoonheidssalon Trinet, Bloem-Uniek en Bloemenatelier Han Fokkink verantwoordelijk. Op dezelfde plek wordt ook de SGT Wilsons Army show opgevoerd. Een performance met muziek uit de jaren veertig en vijftig en dus zeer toepasselijk op een evenement op 5 mei. De inwendige mens komt ook aan zijn trekken. De Heeren van Borculo, een lokale bierbrouwerij, biedt in een speciale bar verschillende eigen bieren ook van de tap. En bij de foodtruck Vet Culinair kan men terecht voor een smakelijke hap.

Het belooft dus weer gezellig druk te worden op deze eerste zondag van mei in het gemoedelijke Berkelstadje. De bijzondere sfeer zorgt voor toegevoegde waarde. Bezoekers kunnen de volgende programmaonderdelen verwachten:

  • Bloemenkramen
  • Straattheater
  • Winkel geopend
  • Modeshows om 13.30 en 15.00 uur in de Wolververshoek/Kerkstraat (achter Schuurman Schoenen)
  • Kinderactiviteiten met onder andere een draaimolen
  • Muziek en dans met o.a. optredens van Jeugddrumband Het Klein Begin, de Majorettes van muziekvereniging Volharding en de SGT Wilsons Army Show
  • Hapjes en drankjes

Moederdagactie

Tijdens de Voorjaarsfair gaat de Moederdagactie van start. De actie loopt tot 12 mei. Tijdens deze periode krijgen betalende klanten bij de Borculose winkeliers (aangesloten bij de BOV) een bon waarop zij hun naam en adres moeten invullen. De bonnen kunnen worden ingeleverd in speciale bussen bij Schuurman Schoenen, Dick Meilink Mode, Hogeweg Electroworld en Albert Heijn. De winnaars krijgen op Moederdag (zondag 12 mei) een ‘Ontbijt op bed’ thuisbezorgd. Dat gebeurt tussen 9 en 10 uur. Om mensen niet te overvallen, krijgen ze de dag ervoor een telefoontje. Het gaat om een rijkelijk champagneontbijt met belegde broodjes, melk, fruit en een roosje. De samenstelling van het ontbijt is in handen van café-restaurant Peters.