Home » Borculo » Nationale Herdenking in Borculo 2019
Algemeen
Borculo

24 april 2019

Nationale Herdenking in Borculo 2019

Nationale Herdenking in Borculo 2019

BORCULO – Op 4 mei herdenken we in Nederland alle mensen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. We herinneren ons de periode van rechteloosheid en onvrijheid. Om hieraan op gepaste wijze aandacht te schenken, heeft de stichting Nationale Feest en Herdenkingsdagen te Borculo op zaterdag 4 mei het volgende programma samengesteld:

Voordracht genomineerde gedichten dichtwedstrijd

De voordracht door leerlingen van het Zone College en het Staring College is om 10.30 uur in woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen aan de Koppeldijk 40 te Borculo.

Een Stille Tocht

Voor de Stille Tocht verzamelen we aan de achterzijde van de RK-Kerk aan de Steenstraat. Een kaarsje aansteken in de kerk? Dit is mogelijk vanaf 18.55 uur.
Om ca. 19.10 uur vertrekken we in een plechtige stoet twee aan twee. Als teken van vertrek luiden de klokken van de kerk. De voettocht gaat over de begraafplaats van de kerk via de Boomgaarden naar het oorlogsmonument aan de Burg. Bloemersstraat en het Indiëmonument in het Cycloonpark. In het Cycloonpark speelt het Ensemble van Volharding passende muziek. Iets voor 20.00 uur bereikt de stoet de Algemene Begraafplaats aan de Deugenweerd. Bij de graven van de Engelse en Canadese piloten nemen we 2 minuten stilte in acht. Na de stilte blaast de heer G. Waanders de Signaaltaptoe. De stoet vervolgt de voettocht naar de Synagoge aan de Weverstraat en wordt daarna ontbonden.

Bij alle gedenkplaatsen is er gelegenheid tot het leggen van bloemen

Een Herdenkingsbijeenkomst in de Joriskerk

Om ca. 20.15 uur is de openbare herdenkingsbijeenkomst in de Joriskerk aan het Muraltplein met als gastspreker de heer Berry Nijland uit Markelo. De vier prijswinnaars van de dichtwedstrijd en mevrouw G. Willekes dragen ieder hun gedicht voor. Daarnaast verzorgt koor “Gospel Drive” uit Gelselaar de muzikale invulling.

Advertentie:


Booking.com

Lees ook

  • 18 augustus 2022

    BORCULO – Bloemuniek is deze week verhuist naar een andere locatie. De bloemwinkel is iets meer dan 100 meter verplaatst van het Muraltplein

  • 18 augustus 2022

    BORCULO – Slagerij Rexwinkel is per direct gesloten. Momenteel wordt de winkel door medewerkers schoongemaakt en leeggehaald. Dit heeft Rexwinkel bekend gemaakt op

  • 16 augustus 2022

    BORCULO – De organisatie van het Septemberfeest krijgt al jaren de vraag: ’Wanneer mogen de vrouwen nou ook eens vogelschieten in de plaats

Booking.com