Algemeen
Borculo

27 april 2019

Verzorg een kalf bij Kind, Kalf en Keuring

Verzorg een kalf bij Kind, Kalf en Keuring

BORCULO – Ook dit jaar organiseert de Kalveropfokclub Borculo e.o. weer de jaarlijkse kalveropfokkeuring. Kinderen vanaf ca. 5 jaar (uit Borculo, Haarlo, Geesteren, Gelselaar en Ruurlo) kunnen zich aanmelden met een kalf om mee te doen. De keuring heeft als doel kinderen te leren omgaan met dieren, in dit geval dus een kalf, van de eigen boerderij of op de boerderij van een vriendje of vriendinnetje.

Kinderen verzorgen ongeveer twee maanden een kalf, ze worden hierbij 2 keer door bestuursleden bezocht om te kijken of ze het kalf mooi schoon houden, het “groeiboekje” goed wordt bijgehouden en tevens moet er een speciaal parcours met het kalf gewandeld worden. Tot slot vindt er in juli a.s. nog een eindkeuring plaats, de beoordeling geschiedt dan door een externe jury. De punten die ze bij al deze beoordelingen verzamelen resulteert uiteindelijk in een klassement, waarbij de winnaar een wisselbeker in ontvangst mag nemen. Er is een beginnersklasse en een voor gevorderden. Maar uiteraard is meedoen belangrijker dan winnen en er is voor elke deelnemer een leuk prijsje. De winnares van vorig jaar, Jet Gerritsen uit Ruurlo, zal dit jaar haar titel proberen te prolongeren.

Op maandagavond 29 april a.s. wordt er een instructieavond georganiseerd bij de fam. Geerdink, Laarbergweg 8 7275 BN Gelselaar, tel. 06-10090812. Op deze avond wordt precies uitgelegd wat er de komende twee maanden de bedoeling is. Alle (aanstaande) deelnemers en/of geïnteresseerden zijn op deze avond van harte welkom. De aanvang is 19.45 uur. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om deze avond bij te wonen, dan zal een van de bestuursleden u verder informeren.

Half mei begint het keuringsseizoen en de eerste thuiskeuring vindt plaats in de eerste week van juni.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook