Algemeen
Borculo

27 april 2019

Seizoen geopend bij museumboerderij de Lebbenbrugge

Seizoen geopend bij museumboerderij de Lebbenbrugge

BORCULO – Het bestuur en de vrijwilligers hebben de afgelopen dagen alle zeilen bijgezet om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge weer spic en span te krijgen. Vanaf 1 mei begint het seizoen en is het museum dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Op 1 november begint de winterpauze, die in december een dag wordt onderbroken i.v.m. de midwinterdag.

Een eigentijdse bijzonderheid in dit historisch museum is de aanwezigheid van een AED, een apparaat dat in geval van een levensbedreigende hartaanval levensreddend kan zijn. In de afgelopen winter hebben een groot deel van de vrijwilligers en bestuursleden, die regelmatig op de Lebbenbrugge aanwezig zijn, een cursus gevolgd, waarbij zij o.l.v.de AED-specialisten Trees Bel en Ans Vink, hebben geleerd hoe zo goed mogelijk met zo’n aangrijpende situatie om te gaan.

In het bezoekerscentrum van het museum is een videohoek, waar geïnteresseerden op verzoek een streekregerelateerde film kunnen bekijken.

Op de zolder van het bezoekerscentrum is nog de thematentoonstelling over fotograaf Bernard Jacob Hoetink, die 100 jaar geleden door Oost-Nederland struinde. Deze expositie is gratis te bezichtigen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook