Algemeen
Borculo

16 mei 2019

Dauwvaren met de Berkelschippers in Borculo tijdens Hemelvaart

Dauwvaren met de Berkelschippers in Borculo tijdens Hemelvaart

BORCULO – Op Hemelvaartsdag, donderdag 30 mei 2019, kunt u ’s morgens in alle vroegte met de Berkelzomp “Jappe” in Borculo een dauwvaart maken met daaraan gekoppeld een vroege ochtendwandeling.

De Berkelschippers combineren zo het traditionele dauwtrappen met een dauwvaart. U vaart, door dauwsluiers en ontwakende flora en fauna, op de Berkel tot de stuw bij Landgoed Beekvliet. Daar stapt u van boord voor een wandeling terug naar Borculo. U doorkruist via mooie en rustig gelegen wandelpaden de prachtige natuur van Landgoed Beekvliet en het Stelkampsveld.

U kunt kiezen uit beschreven wandelroutes variërend van ca. 4 tot ca. 9 km. U wandelt in uw eigen tempo en kunt zo in alle rust genieten van een vroege voorjaarsmorgen langs Achterhoekse Landgoederen. De wandelroutes gaan door kwetsbare natuur en over boerenerven. Honden kunnen daarom niet toegelaten worden. Wilt u echt niet wandelen dan vaart u gewoon met de Berkelschippers terug naar de zompenloods.

Er wordt gevaren bij een opgave van minimaal 10 deelnemers. De afvaart van “Jappe” is om 06.30 uur vanaf de haven bij de Zompenloze, Graaf Wichmanstraat 48a in Borculo.

De kosten voor dit arrangement bedragen € 10,00 per persoon. Jeugd t/m 12 jaar € 5,00 p.p. Aan boord ontvangt u een kop koffie of thee en een broodje.

Wanneer u dit arrangement wilt ervaren kunt u zich aanmelden bij Toeristische Informatie Borculo. tel: 0545 271 966 en b.g.g. bij Berkelschipper telnr. 06-50428354

Bezoek ook de website www.stichtingberkelzomp.nl voor meer detailinformatie over dit arrangement.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook