Algemeen
Borculo

20 mei 2019

Achterhoeks Gemend Koor is klaar voor Mozart

Achterhoeks Gemend Koor is klaar voor Mozart

BORCULO – Het Achterhoeks Gemengd Koor (AGK) Borculo maakt op zaterdagmiddag 25 mei deel uit van een uniek muziekevenement. Het koor zal dan in de monumentale Walburgiskerk in Zutphen de Missa Brevis KV275 van Mozart ten gehore brengen.

Onder de titel “Mozart in Zutphen” zingen achttien – voornamelijk Oost-Nederlandse – koren alle achttien missen van Mozart in genoemde kerk. Het evenement vindt plaats van donderdag 23 t/m zondag 26 mei. De – vooraf geselecteerde – koren worden alle begeleid door het Parnasssus ensemble. Vier bekende solisten, waaronder Johannette Zomer en acht jonge, aanstormende talenten verzorgen de solopartijen.

Mozart- en koorzangliefhebbers uit de regio mogen dit eigenlijk niet missen! Via een email naar secretaris@agk-borculo.nl ontvangt u een kortingscode. Een kaartje 1e rang (middenschip) kost dan 20 euro en voor de 2e-rang betaalt u 17,50 euro incl. een kopje koffie of thee. De entreekaarten zelf bestelt u daarna dan eenvoudig via www.mozartinzutphen.nl.

“We zijn er best een beetje trots op dat wij één van deze koren zijn” zegt Rob Bos, voorzitter van het Achterhoeks Gemengd Koor Borculo. “De afgelopen maanden is door ons hard gestudeerd om deze lastige mis onder de knie te krijgen, maar zaterdag de 25e staan we er!”

Het AGK dat dit jaar haar 50-jarig jubileum viert zou het AGK niet zijn wanneer niet alweer gewerkt werd aan een volgend concert. “Ons 50-jarig jubileumjaar zit boordevol activiteiten” vertelt Rob. “Op 31 maart hadden we met het eveneens jubilerende koor De Lofstem en het Borculo’s Mannenkoor in Muziekcentrum Borculo een zeer geslaagd 3-koren-concert. Op woensdag 5 juni starten we met het instuderen van het Gloria van Vivaldi in opmaat naar het jubileumconcert in november. Dan zingen we zowel de Missa Brevis als het Gloria van Vivaldi”. Voorzitter Rob, zelf tenor, hoopt nog wel op wat extra stemkracht bij de mannenpartijen. Zowel bassen en tenoren zijn vanaf juni van harte welkom mee te repeteren en mee te zingen met het concert in november.

Meer info over het AGK Borculo: www.agk-borculo.nl of via secretaris@agk-borculo.nl . Meer info over Mozart in Zutphen: www.mozartinzutphen.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook