Algemeen
Borculo

27 mei 2019

Kleinschalige dagbesteding voor mensen met dementie in Borculo

Kleinschalige dagbesteding voor mensen met dementie in Borculo

BORCULO – Huisje Noord wordt een kleinschalige dagbesteding in speeltuin Noord. Op werkdagen en de zaterdagochtend kunnen mensen met dementie “thuis” komen in een huiselijke sfeer.

Huisje Noord is gevestigd in het gebouw van speeltuin Noord, een centrale plek in de wijk. Er wordt een verzamelplek gecreëerd waarin verschillende activiteiten worden aangeboden ter bevordering van het lichamelijke en geestelijke welzijn. Denk aan koken, bakken, tuinieren, bewegen, alles is bespreekbaar.

Mannen die graag een mannengroepje willen vormen op een dagdeel? Het kan. Samen werken aan een gezonde lunch? Of juist niet koken maar alleen eten? Alles in mogelijk. Met de kinderen van Avonturijn samen bewegen, samen boodschappen doen? Het gebouw leent zich voor veelzijdige activiteiten, zonder verplichting. Gewoon lekker buiten koffie drinken of je terug trekken kan ook.

Het is in de wijk, en samen met speeltuinvereniging Noord wordt er gewerkt aan een wijkgebouw als ontmoetingsplek voor jong en oud. Verwijzing is mogelijk via de bekende kanalen (Voormekaar team Berkelland, huisarts, casemanagers dementie).

Advertentie:

Booking.com

Lees ook