Algemeen
Borculo

28 juni 2019

Drie keer goud en zilver voor Borculose touwtrekkers

Drie keer goud en zilver voor Borculose touwtrekkers

BORCULO – De Borculose touwtrekkers van TTV Heure hebben op het Nederlands Kampioenschap Touwtrekken weer  van zich doen spreken.

Op de eerste dag moesten ze hun titel verdedigen in de Heren 680 kg.klasse. Na een spannende poule gingen ze ongeslagen door naar de halve finales, hierin werd gewonnen van Gelderswoude en kon men zich dus opmaken voor de finale. Van Valleitrekkers  werden beide trekken gewonnen en TTV Heure prolongeert hiermee haar Nederlandse titel. Derde werd het team van Lagerweij.

Ondertussen was het jeugdteam van TTV Heure ook goed bezig, want ook zij gingen door naar de halve finales. Ze haalden hiermee dan vierde plaatsen. TTV Oele mag zich in deze klasse een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

De relatief nieuwe Mix-klasse 580 kg stond daarna op het programma. In deze klasse bestaat een team uit 4 heren en 4 dames, samen mogen ze niet zwaarder zijn dan 580 kg. Ook hier deden de Borculoërs het goed: in de finale werd nipt verloren van TTV Eibergen, het zilver kon mee naar huis. Brons was er voor Valleitrekkers.

In de Heren 6-tallen 540 kg klasse had TTV Heure nog een titel te verdedigen, maar het kan niet altijd prijs zijn: een vijfde plek was uiteindelijk het hoogst haalbare.  Kampioen werd in deze klasse TTV Koapman voor  Gelderswoude en Vriezenveen.

Op dag twee van het NK werd begonnen met de Heren 640 kg. In deze zogenaamde koningsklasse was de concurrentie sterk. Na de eerste wedstrijden bleek dat het niet echt soepel liep dus wijzigde coach Gerrit Boerstoel de opstelling en pakte het team de broodnodige punten om alsnog, als vierde, door te gaan naar de halve finales. Na een zware wedstrijd, waarin het uiterste werd gevergd van de mannen, werd gewonnen van Valleitrekkers en kon men zich opmaken voor de finale tegen Lagerweij. TTV Heure won de finale en werd daarmee Nederlands Kampioen.

Ook de Dames komen aan het touw. Zij bereiken ook de halve finales. Het team zit ruim 30 kg onder het maximaal toegestane gewicht van 420 kg en dat breekt ze op: men moet genoegen nemen met een vierde plaats achter kampioen Gelderswoude, Eibergen en Monnickendam.

Als laatste van dit drukke weekend kwamen de zware mannen in actie: de 720 kg klasse. Ook hier verdedigde TTV Heure haar Nederlandse titel. Met slechts drie wissels stond hetzelfde team weer aan het touw. Maar de vele, zware trainingen wierpen hun vruchten af: wederom Nederlands kampioen !

Met drie gouden en een zilveren medaille kan TTV Heure tevreden terugkijken op een geslaagd Nederlands kampioenschap.

De eerstvolgende strijd is die om afvaardiging als Nationaal team, in diverse gewichtsklassen, naar de Europese Kampioenschappen later dit jaar in Castlebar, Ierland. Deze selectiewedstrijden worden op zaterdag 6 juli gehouden op het terrein van TTV Eibergen aan de Haaksbergsestraat in Eibergen.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook