Dit bericht is meer dan een half jaar geleden gepubliceerd. De informatie in dit bericht is wellicht niet meer actueel.

BORCULO – Het recreatiegebied Hambroekplas staat aan de vooravond van een langverwachte metamorfose: van een dagrecreatiegebied en agrarische gronden tot een volwaardig eigentijds recreatiepark met een combinatie van dag- en verblijfsrecreatie en duurzame energieopwekking. Ook de bestaande recreatieve functie krijgt een kwaliteitsimpuls.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie

De visie/ambitie voor een grootschalige recreatieve ontwikkeling van dit gebied is al enkele tientallen jaren bekend. Duurzame energieopwekking is vandaag de dag als vanzelfsprekend een onderdeel van gebiedsontwikkeling. Leisurelands heeft sinds de verwerving van de gronden enkele jaren geleden de handschoen opgepakt om samen met VDB Holiday en Eneco hier invulling aan te geven.

Een ontwikkeling zoals beoogd, een nagelnieuw recreatiepark, is niet van vandaag op morgen gerealiseerd. Hier gaat de nodige voorbereiding aan vooraf en diverse belangen komen samen. Denk aan o.a. landschap, cultuurhistorie, recreatie, water, natuur en de kwaliteit van de leefomgeving. Om u te informeren over de stand van zaken, nodigt Leisurelands u mede namens VDB Holiday, Eneco en de gemeente Berkelland graag uit voor een inloop-informatiemarkt op 4 juli in Hotel-restaurant Berkel Palace. De deuren gaan open om 19:30 uur en de bijeenkomst eindigt om 21:30 uur.

Op de informatiemarkt zijn de initiatiefnemers (Leisurelands, VDB Holiday en Eneco) en de gemeente Berkelland aanwezig, ieder met een eigen stand, om u bij te praten en uw vragen te beantwoorden. Ook zijn ze benieuwd naar uw mening en eventuele aandachtspunten/tips voor het vervolg.

Tijdens de informatieavond wordt er inzicht gegeven in de kaders en uitgangspunten vanuit o.a. landschap, cultuurhistorie en gebruik, voor de invulling van het gebied en het programma dat initiatiefnemers beogen. Ook worden de eerste impressies getoond ter illustratie van hoe het er in de toekomst mogelijk uit kan zien. Tot slot wordt er informatie verstrekt over de mogelijkheden om te participeren in het zonnepark dat onderdeel uitmaakt van deze gebiedsontwikkeling.