Algemeen
Borculo

9 juli 2019

Expositie van Jenneke Brunnekreeft in Borculo

Expositie van Jenneke Brunnekreeft in Borculo

BORCULO – Van 10 juli t/m 31 augustus exposeert de bekende kunstschilder, Jenneke Brunnekreeft, met prachtige olieverfschilderijen op linnen in de Joriskerk te Borculo

Jenneke, geboren in 1959 te Beckum, groeide op met liefde en respect voor de natuur. In 1977 vertrok ze naar Delft en combineerde een baan als plateelschilderes bij de Porceleyne Fles met een opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Inmiddels is ze 42 jaar professioneel schilderes. Sinds 1982 werkt ze als zelfstandige kunstenares in Atelier Zwierige Penseel te Eibergen.

De natuur is haar grote inspiratiebron. Haar werk is realistisch. Portretten, dieren en landschappen zijn favoriete onderwerpen. Een goede gelijkenis is belangrijk in een geschilderd portret, maar Jenneke wil tevens het karakter van het model zichtbaar maken. Ze maakt veel werk in opdracht. Jenneke Brunnekreeft exposeerde o.a. in Amsterdam, Utrecht, Maastricht en New York.

De Joriskerk kent een lange geschiedenis. In de consistoriekamer is hierover een tentoonstelling ingericht met teksten en foto’s.

Tentoonstelling geschiedenis van de Joriskerk

De Joriskerk kent een lange geschiedenis. In de consistoriekamer is hierover een tentoonstelling ingericht met teksten en foto’s.

Orgelspel

Op enkele zaterdagmiddagen wordt het orgel bespeeld. Op 13 juli musiceren Désiree Langelaar op dwarsfluit en Wil Kok op orgel. Op 27 juli en 10 augustus laat Wil Kok orgelklanken door de kerk zweven, op 3 augustus kunt u Henk Ezerman uit Eibergen het orgel horen bespelen en op 24 augustus brengt Joke Franken uit Neede orgelmuziek ten gehore. Heel fijn dat deze musici dat pro Deo doen.

Openingstijden

Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur bent u van harte welkom in de Joriskerk. Onze kerkrondleiders zijn graag bereid uw vragen over de kerk of de tentoonstelling te beantwoorden. De toegang is vrij.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook