Algemeen
Borculo
Featured

9 juli 2019

ABTC de Wildbaan start met Tennis Fit voor senioren

ABTC de Wildbaan start met Tennis Fit voor senioren

BORCULO – We weten allemaal dat bewegen belangrijk is. Daarom start ABTC de Wildbaan met een nieuw initiatief: Tennis Fit speciaal voor senioren. Iedere donderdag wordt er onder leiding van tennistrainer Loet Baard getennist op sportpark De Wildbaan.

Dat bewegen gezond is, weten we allemaal. Maar tennis biedt vele voordelen. Zomaar een paar feiten op een rij, verkregen uit wetenschappelijk onderzoek: regelmatig intensief bewegen gaat gepaard met sterkere botten, een lager risico op overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten en een hogere levensverwachting (bron: B. Pluim: bondsarts KNLTB, tennis.nl). Daarnaast is tennis een levensloopbestendige sport: of je jong of hoogbejaard bent, tennis kun je tot op zeer hoge leeftijd blijven spelen. Het oudste spelende lid van ABTC de Wildbaan, Joop Versteegen, is 85 jaar en speelt wekelijks een partijtje tennis. 

Tennis Fit is iedere donderdag van 9:30 tot 11:00 uur. Tennistrainer Loet Baard begeleidt de deelnemers en schenkt speciaal aandacht aan het blessurevrij spelen. Wie mee wil doen is van harte welkom. Deelname is kosteloos voor leden van ABTC de Wildbaan. Niet leden kunnen deelnemen voor € 2,- per les (op basis van een strippenkaart). Ook zijn er leenrackets beschikbaar.

Nadien is er gelegenheid om met elkaar een kopje thee of koffie te drinken op het zonnige balkonterras.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook