Algemeen
Borculo

31 juli 2019

Repair Café Berkelland viert haar eerste lustrum

Repair Café Berkelland viert haar eerste lustrum

BORCULO – Repair Café Berkelland bestaat alweer 5 jaar en viert daarmee haar eerste lustrum. In die tijd zijn er zo’n 2000 huishoudelijke apparaten gerepareerd als stofzuigers, lampen, Senseo’s, Nepresso’s, strijkijzers, blenders, elektrische handgereedschappen etc. Ook zijn vele honderden keuken- en tafelmessen en (tuin)gereedschappen geslepen en talloze horlogebatterijen vervangen.
De reparatiequote ligt op zo’n 85% mede door dat veel standaard onderdelen voorradig zijn, specifieke onderdelen besteld kunnen worden, een ruime collectie speciaal gereedschappen en niet onbelangrijk, de toenemende ervaring en kennis. “We investeren telkens weer in gereedschappen, reparatiematerialen en standaard onderdelen. De technische kennis blijft ook steeds groeien door soms ook “learning by doing” aldus Wijnand Bleumink, initiatiefnemer en coördinator van het RCB.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken apparaten, het vervangen van horlogebatterijen en slijpwerk van (tuin) gereedschappen, keukenmessen en specifiek elektrische heggenscharen.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken, dagelijks van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer 06-57 977 625 of via email : repaircafeberkelland@kpnmail.nl Algemene informatie: www.repaircafe.org

Advertentie:

Booking.com

Lees ook