Algemeen
Borculo
Featured

1 augustus 2019

Evenementen langs de Berkel tijdens Berkelfestival 2019

Evenementen langs de Berkel tijdens Berkelfestival 2019

BORCULO – Op haar weg van de bron in Billerbeck tot aan de monding in de IJssel in Zutphen drukt de Berkel haar stempel op het prachtige landschap en verbindt ze acht steden met elkaar. Het jaarlijkse Berkelfestival viert het fraaie landschap, de enerverende steden en de veelzijdige cultuur langs de rivier.

Van 23 tot en met 25 augustus 2019 wordt de Berkel aan beide kanten van de Duits-Nederlandse grens in de schijnwerpers gezet, met tal van activiteiten op, langs en in de rivier. Zo kunt u op zaterdag 24 en zondag 25 augustus tussen Billerbeck en Zutphen meedoen aan fiets-, bus- en kanotochten, wandelingen en is er zelfs een Raft Regatta op de Berkel. Voor veel activiteiten is het nodig te reserveren. Meer informatie vindt u op www.berkelfestival. eu. Hier zijn al veel activiteiten en evenementen te vinden, en er komen voortdurend nieuwe bij. Bovendien kunt u nog meer activiteiten voor het Berkelfestival aandragen. Denkbaar zijn bijvoorbeeld activiteiten op het gebied van sport, cultuur en natuur. Laat uw creativiteit vooral de vrije loop. Meer informatie hierover vindt u ook op www. berkelfestival.eu.

Achtergrond Berkelfestival

Aan beide kanten van de grens zijn de laatste jaren grote ‘Berkel-processen’ in gang gezet. Daaruit zijn allerlei ideeën voor gezamenlijke projecten voortgekomen. Om ook grensoverschrijdende activiteiten te ontwikkelen en de mensen langs de rivier samen te brengen, hebben de Berkelsteden Billerbeck, Coesfeld, Gescher, Stadtlohn, Vreden, Berkelland, Lochem en Zutphen samen met het Waterschap Rijn en IJssel het project ‘berkeln 2018-2020’ in het leven geroepen. Met financiële steun uit het Europese subsidieprogramma INTERREG werken zij aan de verdere bevordering van de samenwerking. Het jaarlijkse Berkelfestival is hiervoor een belangrijke bouwsteen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook