Algemeen
Berkelland

1 augustus 2019

Gemeente Berkelland: ‘Koop geen kaarten en kalenders aan de deur’

Gemeente Berkelland: ‘Koop geen kaarten en kalenders aan de deur’

BORCULO – Voor de verkoop van goederen aan de deur voor het goede doel, zoals kaarten, kalenders en stroopwafels, is een collectevergunning nodig. Het komt vaak voor dat er geen vergunning is aangevraagd. De mooiste smoes om geen vergunning te hebben, is een beroep op artikel 7 van de Grondwet. Daarvoor waarschuwt de gemeente Berkelland.

In artikel 7 wordt de vrijheid van meningsuiting gewaarborgd. Dus wanneer je een pakkend citaat op een ansichtkaart zet, zou je gebruik maken van een grondrecht en hoef je geen vergunning te hebben. Dat is onzin! Het advies van de gemeente Berkelland is om geen goederen aan de deur te kopen.

Vraag om legitimatie of de vergunning

In onze gemeente wordt maximaal twee keer in de week een vergunning voor een collecte of huis-aan-huisactie afgegeven. Vraag om legitimatie als er twijfels zijn over de betrouwbaarheid. Erkende goede doelen sturen geen vrijwilligers op pad zonder legitimatie. In de gemeente Berkelland is een vergunning nodig voor een kaartverkoop en donateurswerving. Bij twijfel kunt u om een kopie van deze vergunning vragen. Collectanten hebben deze altijd bij zich.

Elke week in BerkelBericht: vergunning acties en collectes

In Berkelbericht kunt u elke week zien welke inzamelingsacties plaatsvinden in onze gemeente. Als er twijfels zijn kunt u de donatie beter rechtstreeks overmaken aan het goede doel.

Ziet u iets opvallends? Meld het de gemeente, telefoon 0545 – 250 250!

Advertentie:

Booking.com

Lees ook