Algemeen
Borculo
Featured

26 augustus 2019

Kinderdag in het teken van sport

Kinderdag in het teken van sport

BORCULO – De laatste zaterdag van de zomervakantie staat al enkele jaren in het teken van kinderen. Dat is nu niet anders. Op zaterdag 31 augustus komen kinderen volledig aan hun trekken tijdens de Kinderdag. Er is van alles te doen. De activiteiten worden tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden in het park bij het gemeentehuis van het Berkelstadje. Deelname is gratis.

Vader- en Moederdag zijn een begrip. In Borculo hebben ze de Kinderdag, een initiatief van Stichting Promotie Borculo (SPB) onder auspiciën van de Borculose Ondernemers Vereniging (BOV). Het gaat om een gevarieerde mix van leuke spelletjes en doe-activiteiten. Ook dit jaar is het thema sport. Kinderen kunnen ook deze keer verschillende sporten uitproberen, waaronder schermen. De volgende verenigingen doen mee: Borchlo (gymnastiek), VV DEO (voetbal), BC Babo (badminton),, Borculose Hengelsport Vereniging (vissen), De Wildbaan (tennis), Gemini (volleybal), KV Olympia (korfbal), Diabolo (met een schietbaan van tien meter), de Majorettes van Volharding en drumband Klein Begin.

Maar er is nog meer te doen op zaterdag 31 augustus. Arends Sportcentrum is van de partij. Net als Animal Riding, kinderen kunnen er een ritje maken op een kunstpaard. Ze kunnen zich tevens laten schminken. Spelotheek Okidoki is aanwezig en er is een springkussen. De scouting (met een tokkelbaan over de Berkel, klimwanden, broodjes bakken) en de brandweer organiseren verschillende activiteiten voor kinderen.

De kinderen krijgen bij elke activiteit waar ze aan meedoen een stempel. Met een volle stempelkaart ontvangen ze een medaille en een goodiebag met leuke artikelen en waardebonnen. Die kunnen ze ophalen bij Intersport, de sportspeciaalzaak. Daarnaast wordt er gratis ranja verstrekt. De Kinderdag is op de laatste zaterdag van de schoolvakantie (31 augustus) en wordt mede mogelijk gemaakt door de hulp van veel vrijwilligers, de gemeente en de BOV. De organisatie bedankt de bedrijven die als sponsor optreden.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook