Algemeen
Borculo

26 augustus 2019

Wijk Hambroek slaat handen ineen voor woningisolatie

Wijk Hambroek slaat handen ineen voor woningisolatie

BORCULO – Bewoners in de wijk Hambroek die interesse hebben om hun huis te isoleren, zijn op maandag 16 september om 19:30 uur van harte welkom in het gemeentehuis in Borculo. Een werkgroep van buren is aan de slag gegaan met een passend aanbod voor isolatie en vertelt hier graag meer over. Door dit als buurt samen te doen is het voordeliger en makkelijker.

Energiebesparing is een onderwerp dat steeds meer leeft, ook in de wijk Hambroek. Een groep enthousiaste bewoners heeft daarom de krachten gebundeld in de werkgroep ‘VerduurSaam Hambroek’. Het eerste resultaat hiervan is een gratis warmtefoto-actie en bewustwordingsbijeenkomst in mei dit jaar. Naar aanleiding daarvan heeft de werkgroep nu voor alle buren met een eigen huis een scherp aanbod voor isolatie samengesteld. Hiervoor zijn verschillende offertes van leveranciers uit de regio vergeleken. Het bedrijf Duits Isolatie is geselecteerd als leverancier van de isolatiemaatregelen.

Gunstige tijd

Voor bewoners van de wijk Hambroek is het isoleren van het huis nu zeer gunstig. Niet alleen profiteren zij dankzij de werkgroep van een scherp aanbod, de gemeente biedt ook een subsidie van max. €750 voor het isoleren van het huis. Daarnaast komt op 2 september een landelijke isolatiesubsidie beschikbaar, waarmee nog eens ca. 20% van de kosten vergoed kan worden.

Buurkracht

De buren werken binnen dit project samen met het energieloket van de gemeente Berkelland en de organisatie buurkracht. Buurkracht is een gratis, onafhankelijk en niet-commercieel initiatief dat wordt gesteund door gemeenten en provincies. Buurkracht gelooft dat energie besparen makkelijker, voordeliger en leuker is als je dit samen met de buren doet. De buurtbegeleiders van buurkracht helpen onder meer bij het enthousiasmeren van buurtgenoten en het aanvragen van offertes bij leveranciers. Kijk voor meer informatie op www.buurkracht.nl.

Bijeenkomst en aanmelden

Tijdens de bijeenkomst op maandag 16 september licht de werkgroep het aanbod, de keuzes en criteria toe. De leverancier is ook aanwezig en kan alle vragen beantwoorden. Geïnteresseerde bewoners kunnen meteen vrijblijvend een offerte aanvragen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de gratis buurkracht-app. Deze is te downloaden in de App- (IOS) of Play-store (Android), zoek op ‘buurkracht’. De werkgroep is ook te bereiken via verduursaamHambroek@gmail.com.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook