Algemeen
Borculo
Septemberfeest

26 augustus 2019

Heer Rudolfstraat jubileert tijdens het Septemberfeest

Heer Rudolfstraat jubileert tijdens het Septemberfeest

BORCULO – 2019 is een bijzonder jaar voor de Heer Rudolfstraat. Het is dit jaar namelijk de 25e keer dat er in de Heer Rudolfstraat een object wordt opgebouwd en tentoongesteld voor de lichtroute van het Septemberfeest in Borculo.

In november 1993 werd de buurtvereniging opgericht en tijdens het septemberfeest van 1994 deden ze voor de eerste keer mee met een object, toen nog een nieuw onderdeel van de lichtroute. Het object was de ridder Heer Rudolf op een paard. Tot grote vreugde van de buurt wonnen ze die keer meteen de eerste prijs met wimpel. Eén van de initiatiefnemers en ontwerper, de heer Scherjon, werd ’s nachts weer uit bed gehaald om dit feest mee te vieren. Een ander hoogtepunt was de publieksprijs in 1997 en dat Marieke schutterskoningin werd in 2012.

In de jaren daarna kwamen verschillende onderwerpen aan bod. In de eerste jaren werd het onderwerp ‘Heer Rudolf’ uitgebreid met een poort en een markt. Later maakten de buurtbewoners o.a. Hans en Grietje, Werelddelen, Zinloos geweld, Vlinders in de jungle, Mammoetjagers, De Waterkoning en Heer Rudolf 2.0 de appgroep. Momenteel wordt er weer geklust aan een nieuw object. De laatste jaren doen ze dit in speeltuin Noord alwaar ze een schuur hebben gehuurd. Dit is lekker dichtbij waardoor veel buurtgenoten meehelpen en dat is altijd gezellig.

Komend jaar staat in het teken van dit 25-jarig jubileum. De buurtvereniging heeft wat extra’s te besteden dankzij de gulle bijdrage van Stichting Volksheil. Ook Fonds 2013 is al jaren een goede sponsor. Hiervoor wil de buurtvereniging hen dan ook erg bedanken.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook