Algemeen
Borculo

13 september 2019

Berkelzomp ‘de Jappe’ vaart al 30 jaar lang over de Berkel

Berkelzomp ‘de Jappe’ vaart al 30 jaar lang over de Berkel

BORCULO – Het is al weer 30 jaar geleden dat de Berkelzomp de Jappe uit Borculo voor de eerste keer te water ging in 1989. Sindsdien is er al 30 jaar gevaren over de Berkel in Borculo, Lochem, Eibergen en Almen.

In 1987 is stichting “De Berkelzomp” opgericht. Deze stichting heeft een aantal vakmensen bij elkaar gezocht. Samen met deze bouwers is destijds het initiatief genomen om een replica te bouwen van de Berkelzomp zoals deze vroeger over de Berkel voer. Samen met de School voor Techniek en Ambacht is dit toen gerealiseerd.

Nog steeds wordt er volop met vaargasten gevaren met dezelfde Berkelzomp “de Jappe”. Dit wordt feestelijk gevierd op vrijdag 20 september a.s. met diverse genodigden , bouwers en schippers. Tevens wordt ook het sluisje in de Graaf Wichmanstraat in gebruik genomen. Zo komen we als Berkelschippers steeds verder dichtbij met de wens om naar het centrum te varen. Alleen de houten brug bij Careaz en de duiker bij de Burgemeester Bloemersstraat is nog een te overwinnen obstakel.

De Berkelschippers blijven volop actief en nemen deel aan Monumentendag, Burendag voor de Careaz en aanliggende flats en Zompendag op 6 oktober. Kijk voor verdere informatie over varen op de site www.stichtingberkelzomp.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook