Algemeen
Berkelland

7 oktober 2019

Tweede editie Berkelland Friends Festival

Tweede editie Berkelland Friends Festival

BORCULO – Op zaterdag 12 oktober is er voor de tweede keer het Berkelland Friends Festival. Het is een klein (multi-) cultureel festival met muziek, sport en spel, kindervoorstelling, voorlezen, expositie, fotokastje, eten en drinken en nog veel meer. Het wordt gehouden in en om het gemeentehuis aan de Marktstraat 1 in Borculo van 13.00 tot 16.00 uur.

Het BFF is voor iedereen in en om Berkelland, maar ook ver daarbuiten… Het BFF wordt gehouden met medewerking van onder andere statushouders, maatjes, Muziek- en Kunstwijs, Sport Federatie Berkelland, de Bibliotheek, de jongeren van Jimmy’s en het gemeentelijk team vluchtelingen.

Programma

Het Berkelland Friends Festival wordt om 13.00 uur geopend door burgemeester Joost van Oostrum. Daarna vertelt de Eritrese jonge vluchteling Kibrom zijn indrukwekkende reisverhaal. Vervolgens kun je je kennis testen met een quiz over Syrië en Eritrea

Om 14.30 uur is er de Kindervoorstelling “Maya zingt de wereld rond”. Zangeres Maya Link, bekend van muziektheater gezelschap Samba Salad, maakt haar solo debuut met een intieme voorstelling voor het vindingrijke kind. De hele voorstelling tovert Maya uit haar magische koffer. Al zingend tovert zij wolken weg, blaast met gemak bellen in een onderwaterwereld en telefoneert naar huis met een banaan in de jungle. In je hoofd kan alles!

De liedjes worden begeleid door muzikant Tim Aarnoutse. De geluiden van zijn bijzondere muziekinstrumenten vormen het decor van deze vrolijke ontdekkingstocht. Samba, jazz, swing, pop, folk en vele andere muziekstijlen nemen je mee op reis.

Er is ook een optreden van jeugddrumband Klein Begin uit Borculo. Er is muziek en dans en zanger Shadi treedt op. En verder is er het Fotokastje. Maak een leuke foto van jezelf of jouw groep en met een druk op de knop zie je deze gelijk terug op de BFF-facebookpagina.

Sport en spel wordt aangeboden door de Berkellandse Sport Federatie en Jimmy’s. Koffie zetten in Eritrese stijl. Wist je dat Eritreeërs en Syriërs een link met ons hebben als het om koffie gaat? Zie voor dit verhaal de Facebookpagina van BFF. Je kunt proeven van lekkere Syrische, Hollandse en Eritrese hapjes. Er is een expositie van de kunstwerken van ‘Schilder en ontmoet’. De bibliotheek heeft een boekentafel over o.a. Syrië en Eritrea en leest voor met als thema ‘Reis mee!’.

BFF doet als oproep: Leuk als je je eigen instrument meeneemt, hapjes (uit je eigen cultuur) en klederdracht uit jouw cultuur aantrekt of meeneemt.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook