Algemeen
Borculo

22 oktober 2019

Muzikale reis door de tijd met Volharding

Muzikale reis door de tijd met Volharding

BORCULO – Op zaterdag 2 november organiseert muziekvereniging Volharding uit Borculo een extra concert met als titel “Een muzikale reis door de tijd’. Dit historisch concert is in samenwerking met de Historische Vereniging Borculo. Medio juni is het contact gezocht met de historische vereniging om eens te kijken wat de mogelijkheden waren op het gebied van de historie van Volharding. Na wat details op papier te hebben gezet en een oproep geplaatst te hebben om verborgen schatten aan te leveren kon de avond al gevuld worden met verhalen en foto’s over de vereniging.

Wist u bijvoorbeeld dat er in Volharding een tweede leven is geblazen? Als men zoekt in de archiefkasten dan gaat de tijd terug naar 1899 wanneer Volharding voor het eerst opgericht word. In 1932 moet de vereniging helaas ontbonden moest worden vanwege nood. Gelukkig is er op 7 januari 1934, in een periode waar men het geen tijd vond om muziek te maken, een nieuwe vereniging opgericht. Men telde destijds 23 leden en de contributie was per week 15 cent voor de arbeiders en 10 cent voor de werklozen. Direct een jaar later ging Volharding al op concours en haalde daarbij al meteen een eerste prijs met lof der jury. In 1970 werd de tambourkorps, nu slagwerkgroep, opgericht. Ook zij gingen 2 jaar later op concours en behaalde daar een eerste prijs. In diezelfde periode, april 1970, werd ook het majorette-peleton opgericht. Nu in 2019 worden het de twirlgroepen genoemd.

De avond zal beginnen waar Volharding ook is begonnen namelijk in 1934. In een aantal blokken worden er verhalen verteld en muziek gespeeld uit die tijd. Op die manier zal de avond eindigen in het heden, 85 jaar later. De presentatie deze avond is in handen van Joke Pot.

De zaal is 19.00 uur open en het concert zal om 19.30 beginnen. Het concert wordt gegeven in het Muziekcentrum te Borculo en de entree is gratis.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook