Dit bericht is meer dan een half jaar geleden gepubliceerd. De informatie in dit bericht is wellicht niet meer actueel.

HAARLO – Muzikale verhalen, veelal over de liefde. Dat is het thema van het live-concert in PKN-kerk de Kluntjespot in Haarlo op zaterdagavond 9 november. Het programma biedt fascinerende muziek, maar ook sprankelend cabaret en natuurlijk een bijzondere schilderijenexpositie.

Dit bericht gaat verder onder de advertentie

Deze 7e keer dat de Frans & Kapma Foundation en kunstenares Ida Roekevisch zo’n avond organiseren is extra feestelijk vanwege het 45-jarige jubileum van de Stichting Oude Gelderse Kerken, eigenaar van de Kluntjespot. U bent van harte welkom.

De avond begint met een show – getiteld ‘Huilen’ – van poëtische popmuziek en herkenbare levensverhalen door zangeres en liedjesschrijfster Vera Bon en haar vaste band van vier jonge, aan het Arnhemse conservatorium afgestudeerde musici. Het samenspel tussen onder meer accordeon en elektrische viool zorgt voor een unieke sound.

Na de pauze brengt cabaretière en boerin Irene van der Aart, afkomstig uit de Randstad maar door de liefde verhuisd naar de Achterhoek, een verhaal vol relativerende humor onder de titel ‘De boer op’. In 2005 stond zij in de finale van het stand-up comedy concours van het Amsterdams Kleinkunst Festival en ze werkte jaren samen met Paulien Cornelisse.

De expositie bestaat uit schilderijen-met-een-verhaal van kunstenares Ida Roekevisch aangevuld met kunstwerken uit de Frans & Kapma Collectie.

De sfeervolle kerk, halverwege Borculo en Eibergen, biedt plaats aan 150 bezoekers en is op zaterdagavond 9 november vanaf 19 uur open. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Door subsidies van de jubilerende Stichting Oude Gelderse Kerken (SOGK), Stichting Fonds 2013 en de Rabobank is de toegangsprijs slechts 7,50 euro, inclusief een drankje in de pauze en na afloop.

Foto: Vera Bon