Home » Borculo » Jubilarissen centraal tijdens concert Excelsior
Algemeen
Gelselaar

5 november 2019

Jubilarissen centraal tijdens concert Excelsior

Jubilarissen centraal tijdens concert Excelsior

GELSELAAR – Zaterdag 16 november geeft muziekvereniging Excelsior Gelselaar vanaf 20.00 uur in zaal Florijn een concert waarin vijf jubilarissen centraal staan. Zij worden niet alleen gehuldigd, maar hebben ook met een keuzenummer bijgedragen aan de samenstelling van het programma.

Wilma Heurneman-Harderwijk is in 1979 lid geworden van de muziekvereniging. Zij heeft blokfluitles gehad en wilde daarna graag klarinet leren spelen. Wilma: “Ik heb toen eerst een jaar op de Triangel gezeten, maar dat was geen succes. Daarna heb ik les gehad van Jan Wanink en ben begonnen bij het jeugdorkest om later door te stromen naar het grote orkest”. Wilma heeft gekozen voor een nummer dat zij fijn vindt om te spelen: Saint Florian Choral.

Ook Hermanda Engel-Renneboom is 40 jaar lid van Excelsior. Zij heeft thuis les gehad van Jan Roossink, Jan Bleumink en Jan Wanink. Hermanda heeft gekozen voor muziek als hobby omdat haar dat leuker leek dan een sport of toneel. Ze is nog steeds blij met die keuze en komt wekelijks speciaal voor de repetitie vanuit Mariënvelde naar Gelselaar. Op haar verzoek speelt het orkest Music. Een mooi nummer dat veel zegt over muziek.

Ellen Teusink-Heurneman, Michel Ruiterkamp en Roy Rouhof zaten in 1994 op de basisschool bij elkaar in de klas. Ellen: “Ik ben muziek gaan maken omdat ik het leuk vond en we met onze hele groep van de basisschool muziek zijn gaan maken. Ook heeft het natuurlijk wel meegewerkt dat mijn moeder bij de muziek zit. Ik vind het wel bijzonder dat we nu tegelijk jubilaris zijn”. Ellen heeft gekozen voor Yellow Mountains omdat ze dat gespeeld hebben op het eerste concours waar zij mee naar toe is geweest.

Michel kon geen bladmuziek vinden van Jovink. Gelukkig is hij ook altijd fan geweest van Queen en koos voor Queen in Concert. Michel is muziek gaan maken omdat zijn vader dat ook deed en hijzelf ook altijd met muziek bezig was. Bij Excelsior speelt hij trompet, maar daarnaast speelt hij basgitaar en zingt bij de coverband Half Gas.

Ook Roy is altijd bezig met het luisteren naar en het maken van muziek. Hij is begonnen met slagwerk omdat een buurjongen van zijn oma drumde en hij dat heel gaaf vond. De buurjongen is allang gestopt, maar Roy is doorgegaan. Zijn bijdrage aan het keuzeprogramma is Skyline van Jerome Naulais. Roy: “Daar zit een heel gevulde snaredrumpartij in zonder dat dit een heftige solo wordt”.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook